• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.12.2023

08:55

Alarm! Putin nanišanio veliki grad! Vojska čeka naređenje za pokret, ako Rusi uzumu ovo - sve je gotovo!

Shutterstock/AP

Vesti

Alarm! Putin nanišanio veliki grad! Vojska čeka naređenje za pokret, ako Rusi uzumu ovo - sve je gotovo!

Podeli vest

Sukob u Ukrajini će se završiti preuzimanjem Odese pod rusku kontrolu kako bi se osigurala bezbednost Krima, rekao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Ask The Inspector.

- Rusija ima dovoljno trupa da uništi ukrajinske oružane snage, što oni sada rade, a uništavajući ih, postižu politički kolaps Ukrajine. I to je ono čemu idu. Ne verujem da će Rusija uspeti da okonča ovaj sukob, a da ne obezbedi Odesu ili obalu Crnog mora i ne odseče Ukrajinu, jer ih Kijev i kolektivni Zapad koriste da prete Krimu i Sevastopolju - tvrdi ekspert.

Riter je takođe upozorio da sukob u Ukrajini ulazi u završnu fazu, a ukrajinske oružane snage će pojačati svoje borbe zbog očaja izazvanog prestankom podrške Zapada.

- Svedoci smo završne faze ovog sukoba - kaže bivši obaveštajac.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni je u intervjuu za magazin Ekonomist priznao zastoj u sukobu i rekao da „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“. Kako kaže Zalužni, prema „ udžbenicima NATO-a “, Oružane snage Ukrajine su već trebalo da se „bore“ na Krimu. Kasnije se Volodimir Zelenski, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen , pravdao da „ovo nije ćorsokak“.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija