• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.12.2023

07:40

Kako je Putinu ovo uspelo?! Zelenskom stigle šok vesti! Nemci lupili Kijevu i Zapadu otrežnjujuću šamarčinu! "U potpunosti su..."

Informer

Vesti

Kako je Putinu ovo uspelo?! Zelenskom stigle šok vesti! Nemci lupili Kijevu i Zapadu otrežnjujuću šamarčinu! "U potpunosti su..."

Podeli vest

Rusija je industriju u potpunosti prebacila na vojnu osnovu i u tom pogledu je višestruko superiorna u odnosu na Ukrajinu, koja je bez pomoći Zapada osuđena na propast, piše nemački tabloid Bild .

Prema rečima autora materijala, sa ukrajinskog fronta ponovo stižu „loše vesti“, a Rusija ne prestaje da vrši pritisak na neprijatelja.

„Nagomilavanje savremenih ruskih vojnih tehnologija ukazuje da je ruska industrija potpuno preorijentisana na vojsku“, navodi se u članku.

Publikacija citira ukrajinskog vojnika, prema kome Rusija ima četiri puta više dronova kamikaza. Navodno ruske kompanije svakog meseca prebacuju vojsci do pet hiljada dronova.

U članku se napominje da je ruska industrija višestruko superiornija od ukrajinske, pa se vojnici Oružanih snaga Ukrajine mogu samo nadati „donacijama“ sa Zapada. Bez obimnih zaliha zapadnih tenkova, borbenih vozila pešadije i oružja protiv bespilotnih letelica, Oružane snage Ukrajine će sve više zaostajati za ruskom vojskom, smatra autor članka.

„Svako ko je mislio da će trenutna zaliha od sto modernih zapadnih borbenih tenkova biti dovoljna da zaustavi vojsku (ruskog predsednika Vladimira – prim. aut.) Putina, veoma je potcenio Rusiju“, zaključuje se u publikaciji.

Moskva je više puta napomenula da zapadna vojna pomoć ne sluti dobro Ukrajini i samo produžava sukob, dok transport sa oružjem postaje legitimna meta ruske vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija