• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/

20.04.2023

13:30

"IZVINITE, ISTOPILI SMO VAM SINA U KISELINI!" Mafijaši ponudili 60.0000 EVRA I STAN porodici čoveka kojeg su GREŠKOM UBILI!

AP/Photo

Vesti

"IZVINITE, ISTOPILI SMO VAM SINA U KISELINI!" Mafijaši ponudili 60.0000 EVRA I STAN porodici čoveka kojeg su GREŠKOM UBILI!

Podeli vest

Šefovi mafije u Napulju ponudili su novčanu odštetu roditeljima čijeg su sina, navodno greškom, ubili, nakon čega su njegovo telo rastvorili u kiselini.

Ponudu od 60.000 evra i stan dali su Salvatore Kamarota i Karlo Napi, kojima počinje suđenje za ubistvo Đulije Đako 2000. godine. Čekićem su mu razbijeni zubi, a telo rastvoreno u kiselini kako bi se prikrio zločin, piše Tajms.

Slučaj je godinama bio nerešen, a rešen je kada je odmetnik iz mafijaškog klana Polverino optužio Kamarotu (56) i Napija (64) da su naručili ubistvo, tvrdeći da su pogrešili identitet čoveka kojeg su ubili.

- Tražili su čoveka po imenu Salvatore, koji je optužen da je imao aferu sa Kamarotijevom nećakinjom, koja je bila partnerka člana mafijaškog klana. Rečeno im je da će on biti na određenom mestu u određeno vreme - rekao je advokat Alesandro Mota, koji zastupa porodicu žrtve.

Šefovi mafije su poslali ubice obučene kao policajci. Naredili su čoveku da uđe u njihov auto, ali je Đako greškom uhvaćen. Poslednje što im je rekao je: "Policajci, pogrešili ste, ja sam iz dobre porodice", a onda su mu pucali u glavu.

Kada su krvavo telo odneli Kamarotu, izvukao ga je iz auta, potom su mu i polomili zube da ne bi ostali dokazi. Njegovo telo je rastvoreno u kiselini, a ostaci su bačeni u nerazvijeno područje na periferiji Napulja, piše Tajms.

Bivši mafijaš Roberto Perone rekao je policiji da je to bio "najmračniji trenutak u njegovoj kriminalnoj karijeri" kada su shvatili da su ubili pogrešnog čoveka. Đako (26) uopšte nije imao kriminalnu istoriju.

Uoči suđenja, Kamarota i Napi ponudili su Đačovoj porodici po 30.000 evra, a Kamarota je dodao stan za koji tvrdi da vredi 120.000 evra.

- Prema italijanskom zakonu, moguće je dobiti samo trećinu kazne ako platite odštetu za krivično delo - objašnjava advokat Mota.

Porodica je odlučno odbila njihovu ponudu.

- Oni žele najstrožu kaznu za počinioce ovog strašnog zločina, posebno zato što nikada nisu dobili telo svog sina - dodaje Mota.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BERLUSKONI ODLIČNO REAGUJE NA TERAPIJU!
Planeta

BERLUSKONI ODLIČNO REAGUJE NA TERAPIJU!

Lekar bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija Alberto Cangriljo, koji ga leči od upale pluća, rekao je danas da pacijent dobro reaguje na tretman na jedinici intenzivne nege u milanskoj bolnici, prenela je ANSA.

08.04.2023

19:02

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija