• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

16.11.2023

18:00

Prvu terapiju sam imala u ranom detinjstvu! Dakota Džonson otkrila kako izgleda njena borba s anksioznošću i depresijom

Profimedia

Zdravlje

Prvu terapiju sam imala u ranom detinjstvu! Dakota Džonson otkrila kako izgleda njena borba s anksioznošću i depresijom

Podeli vest

Dakota je počela tako što je svakodnevno praktikovala "transcendentalnu meditaciju", koju je opisala kao ključno sredstvo za njeno mentalno blagostanje.

Glumica Dakota Džonson je nedavno prisustvovala jednom seminaru, na kojem je dobila i priznanje za svoje zalaganje u borbi protiv depresije.

Ona je otkrila da od depresije pati još od svoje 15. godine, kao i da je njen mehanizam suočavanja sa tim problemom zapravo humor. 

Ipak, Dakota ima dečka, Krisa Martina, frontmena grupe Kold Plej, koji ume da prepozna kada joj nije dobro.

- Pre nekoliko nedelja imala sam loš dan. Moj partner mi je tako ljubazno rekao: Da li se stvarno mučiš? Rekla sam ne. Dodao je: Dušo, ti nosiš majicu mačaka. Kao mačke, iz mjuzikla. Ispostavilo se da sam se zaista mučila. Ali u tom trenutaku mi je podigao srce i izvukao me - rekla je Dakota i dodala:

- Mislim da većinu vremena govorim o depresiji ili anksioznosti na veoma tajanstven način. Možda je lakše pogledati im u oči, ako nosim masku komedije. Prikrivanje mog bola ili anksioznosti u komediji je doživotno sredstvo i ne mislim da je to loše. To radi. Pomaže mi jer ponekad, ako se ne smejem, zaplakaću.

U svom govoru, Dakota je takođe objasnila:

Foto: Profimedia

Dakota Džonson

- Najveća stvar koju sam naučila o depresiji je da kako da se pomirim s tim da nikada ne postoji trenutni odgovor, nikad ne bude odmah kraj.

Ona je nastavila da zahvaljuje svojim roditeljima, holivudskim zvezdama Donu Džonsonu i Melani Grifit, što su je uveli u svet terapije u mladosti, usred njihovog javnog razvoda 1996. godine - kada je Dakota imala samo sedam godina.

- Prvo iskustvo sa terapijom imala sam u ranom detinjstvu. Moji roditelji, koji su prilično poznati, razveli su se kada sam bila mlada. Bili su mudri u razumevanju da bi mi možda neki autsajder mogao pomoći sa mojim komplikovanim porodičnim životom.

Dakota je takođe podelila neke od alata koje je koristila da pomogne sebi u upravljanju depresijom i anksioznošću, u nadi da bi to moglo pomoći drugima.

Počela je tako što je svakodnevno praktikovala "transcendentalnu meditaciju", koju je opisala kao ključno sredstvo za njeno mentalno blagostanje. Zatim je navela terapiju, rad na telu kao što su duboke masaže tkiva, disanje i joga.

Dakota je takođe pohvalila moć hodanja, plivanja u "prirodnim vodama", druženja sa duhovnim ljudima i "biti u pravoj prirodi i uranjanja u istinsko čudo i lepotu, koja je majka zemlja."

Takođe je odvojila vreme da pohvali medicinske lekove i alate koji se i dalje razvijaju kako bi pomogli onima koji pate od depresije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija