• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

08.11.2023

11:40

Žena se porodila u komi! Obolela od retke bolesti zbog koje na kratko i umrla - posle mesec dana od porođaja se probudila

Instagram/beckyprout

Zdravlje

Žena se porodila u komi! Obolela od retke bolesti zbog koje na kratko i umrla - posle mesec dana od porođaja se probudila

Podeli vest

Britanka Beki Praut, koja se porodila u komi, bila je svega je 27 nedelja trudna kada je iznenada počela da govori američkim akcentom.

Njeno stanje se nakon ovog prvog simptoma brzo pogoršalo, zbog čega je stavljena u komu pre nego što su lekari ovu prvorotkinju porodili carskim rezom.

Njen partner Čed Maling, sada je zabrinut da se Beki možda više nikada neće vratiti na staro.

- Izgubili smo veliki deo onoga što je trebalo da bude najbolji period u našim životima - izjavio je Čed za "Metro".

Beki, koja je radila kao recepcionerka hotela iz Donkastera, bila je naizgled zdrava i nedavno se vratila sa odmora sa Čedom sa Gran Kanarija, kada se sve promenilo. Požalila se na utrnulost u ruci, sve dok tokom jedne večere u restoranu nije počela odjednom da govori kao Amerikanka - iako nikada ranije nije posetila Sjedinjene Države.

Foto: Instagram/beckyprout

 

- Odjednom, kada je završila sa obrokom- bum, eksplodirala je u Amerikanku - priseća se Čed i dodaje:

- Upravo je postala Amerikanka, a nije. Ona je iz Donkastera, ali njen naglasak i ličnost, sve se promenilo. Bila je kao da je poprimila sasvim drugačiju ličnost. Sela je na pod pored parkinga ispred restorana i počela da komentariše kako su lepe stene.

"Vatra u mozgu"

Znajući da nešto nije u redu, hitno je prebacio Beki u bolnicu, gde su joj lekari savetovali da ostane preko noći ali je ona sve odbila i otišla kući.

- Gledala je u "Gugl" mape na svom telefonu dok je bila u bolnici, pokušavajući da utvrdi gde se nalazi - ispričao je Čed i dodao da ju je na kraju ipak ubedio da se vrati u bolnicu, jer je pretrpela "veliki napad" izvan odeljenja hitne pomoći.

Foto: Instagram/beckyprout

 

- Tri dana kasnije, doživela je još jedan napad. Zapravo, umrla je neko vreme tamo. Morali su da je reanimiraju i vrate u život.

Beki je stavljena u indukovanu komu zbog njene bezbednosti i na kraju joj je dijagnostikovan anti-NMDAR encefalitis, stanje koje se ponekad naziva "vatra u mozgu". Ovo stanje remeti normalnu signalizaciju mozga, što može da izazove izmenjeno mentalno stanje, promene u ponašanju, uznemirenost, abnormalne pokrete, halucinacije, poremećaj sna i napade, kao i promene govora. Dok je anti-NMDAR encefalitis relativno čest, izuzetno je redak slučaj kod trudnica.

- Neurolog nam je rekao da se veoma, veoma retko dešava u trudnoći - objasnio je Čed i dodao da su se nekoliko nedelja kasnije, 18. avgusta, lekari odlučili da izvrše carski rez i porode je u komi, kao i u slučaju influenserke Džeki Miler, jer su nastale komplikacije i sa bebom.

Foto: Instagram/beckyprout

 

- Ona je, nažalost, u tom trenutku još bila u komi, što je zaista, stvarno tužno. Maja je rođena sa samo dva kilograma ali sada joj ide dobro - kaže.

Tokom naknadnog MRI skeniranja otkriveno je da Beki ima cistu na jednom od njenih jajnika za koju lekari veruju da je možda pokrenula njen imuni sistem, koji je uzrokovao napad na mozak ove nesrećne žene. Lekari su uklonili kvržicu i njeno stanje je počelo da se popravlja dok je ostala na aparatima za održavanje života.

Mesec dana nakon porođaja lekari su konačno uspeli da probude ženu iz kome. Kako kaže njen muž, ona se malo popravlja, ali ni približno brzo kako bi lekari želeli. Tokom prošle nedelje je bio prvi dan posle dugov vremena da je suprug uspeo da razgovarao sa njom.

Foto: Instagram/beckyprout

 

Ona je još uvek veoma, veoma zbunjena. Jednog minuta, ona se mazi uz svoju Maju, kada joj kažem: "Pogledaj kako si najbolja mama na svetu“, a već tri, četiri minuta kasnije, ona mi odgovara: "Ovo nije moja beba." - prenosi zabrinuti muž.

Dok se Bekino stanje popravlja, Čed je rekao da bi njen oporavak mogao da potraje i do pet godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija