• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

18.10.2023

10:15

Neprijatne su i bolne, ali ima pomoći! Nutricionistkinja otkriva koje su namirnice najbolje protiv urinarnih infekcija

freepik.com

Zdravlje

Neprijatne su i bolne, ali ima pomoći! Nutricionistkinja otkriva koje su namirnice najbolje protiv urinarnih infekcija

Podeli vest

Ukoliko želite da se brže rešite urinarnih infekcija, namirnice poput sode bikarbone, belog luka i još nekoliko drugih, će vam pomoći u tome.

Urinarne infekcije umeju da budu veoma neprijatne, a uglavnom se manifestuju bolnim i učestalim mokrenjem, kao i bolom u donjem delu stomaka. 

Ipak, kako biste se lakše rešili ovog problema, nutricionistkinja Marija Stajić navodi da bi trebalo da obratite pažnju na ishranu:

- Urinarne infekcije češće su kod žena i smatra se da ukoliko ste jednom imali infekciju postoji mogućnost da će se opet pojaviti. Najčešći uzroci su polni odnos, trudnoća, menopauza, kao i dugotrajno zadržavanje mokraće - ističe nutricionistkinja i dodaje da je, pored redovne terapije koju doktor prepiše, poželjno u svoju ishranu uključiti sledeće:

Foto: Shutterstock

soda bikarbona

čaj od brusnice

nezaslađeni sok od brusnice i borovnice

sodu bikarbonu

namirnice bogate C vitaminom

jabukovo sirće

povećati unos vode

čaj od peršuna

uvin čaj

beli luk

ulje origana

karanfilić

probiotik

suplemente na bazi D manoze.

- Ukoliko ste skloni pojavi urinarnih infekcija, delujte preventivno i obavezno vodite računa o intimnoj higijeni, ishrani, hidriranosti - zaključuje Marija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija