• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2023

10:30

Bolesti koje napadaju horoskopske znakove! Lavovi treba da čuvaju srce, Strelčevi skloni gojenju, a Ovnovi...

Shutterstock

Horoskop

Bolesti koje napadaju horoskopske znakove! Lavovi treba da čuvaju srce, Strelčevi skloni gojenju, a Ovnovi...

Podeli vest

Horoskopski znaci imaju svoje slabe tačke, pa je preporuka da na njih obratite pažnju.

Evo koje su slabe zdravstvene tačke svakog horoskopskog znaka:

Ovan

Ovan gubi kontrolu u napetim situacijama. Impulsivni su i brzo reaguju, pa je savet za njih da pokušaju da nauče kako da se obuzdaju.

Dakle, da nauče da broje do 20 kada imaju napad besa, ili da odmah prošetaju ili da urade nekoliko vežbi.  A kada bes počne da jenjava, počnite sa opuštanjem, kao što je sporo i ravnomerno disanje.

Ovnovi najčešće osećaju napetost u mišićima glave, čela i u vilici. Uz pomoć tehnika opuštanja, prvo moraju da nauče da opuste ove delove tela. 

Ali Ovnovi pre svega moraju da eliminišu nepotreban stres iz svog života i da dozvole ljudima da budu drugačiji od njih. 

Bik

Bikovi su uglavnom mirni i mogu da se kontrolišu. Ali i Bikovi mogu da budu nagli i u tim trenucima lako eksplodiraju.  Do sukoba najčešće dolazi kada se Bikovi suoče sa nekim ko je tvrdoglaviji od njih.

Kod Bikova je napetost uglavnom izražena u mišićima vrata i vilice, ali i u gornjem delu leđa.Ovo je uzrokovano napetošću u vratnom delu kičme.

Bikovima se preporučuje da povremeno daju sebi predah kroz fizičke vežbe i miran razgovor o svojim osećanjima. Takođe, kada osete da se javlja nervoza, treba da počnu sa dubokim disanjem i opuštanjem mišića. 

Blizanci

Kada su Blizanci pod stresom, napetost se akumulira u predelu ramena, grudi, ruku i dlanova.

Dakle, na prvi nagoveštaj sukoba, počnite sa dubokim disanjem. Čim osetite da ste nervozni, usporite disanje i počnite da opuštate mišiće kako biste ublažili napetost na najranjivijim delovima. Zagrevajte ruke što je češće moguće.

Blizanci, inače, pršte od energije koja ponekad pređe u napetost. Stalno su u potrazi za novim iskustvima i izazovima, i počinju da rade mnogo stvari u isto vreme. Kada dođu u stanje stresa, skloni su da kažu stvari koje ne bi trebalo. 

Blizanci bi morali da shvate da ne dobijaju ništa ako se nerviraju zbog trivijalnih stvari. Ako imaju  predosećaj da će iskočiti iz svoje kože, treba da zastanete na trenutak i razmislite o neželjenim posledicama koje možete imati nakon reči izgovorenih u besu. 

Foto: Shutterstock

Horoskop

Rak

Pripadnici ovog znaka su preosetljivi, pa su često veoma napeti. Kada su uznemirenu u stanju su da svom snagom udare u uzrok svog besa. Iako su obično pasivni, mogu biti ljuti veoma dugo. Česta ljutnja ili osećanje neprijateljstva ih izjedaju i mogu izazvati velike fizičke smetnje u telu.

Napetost kod rakova je najočiglednija u grudima i stomaku. Stres negativno utiče na disanje i probavni sistem.

Preporuka je da, kada osetite da vaša anksioznost ili uzbuđenje rastu, počnete da dišete stomakom. Vitalne delove tela ćete opustiti uz pomoć tehnike opuštanja mišića.

Lav

Najčešći razlog zašto se Lav oseća pod pritiskom je kada neko pokuša da ga zaseni ili ismeje. S obzirom na to da stu okupirani ponosom i očuvanjem dostojanstva, navikli su da kontrolišu svoj temperament.

Lava može da  iznervira ako neko pokuša da ih spreči da uživa u nečemu. Ako je Lav pod preteranom tenzijom, posledice će se osetiti na rad srca, vrata ili čak oslabljen vid.

Tako da, čim osetite da gubite kontrolu, koncentrišite se na pravilno disanje. Radite vežbe istezanja svaki dan da bi kičma ostala fleksibilna što je duže moguće.

Devica

Ovaj znak deluje relativno opušteno, ali znaju i da se uznemire, posebno zbog gluposti. O svemu brinu mnogo više nego što ljudi oko vas mogu da pretpostave. Ako frustracija potraje predugo, efekat na zdravlje pripadnika ovog znaka može biti veoma ozbiljan.

 Napetost utiče na  nervni sistem i organe za varenje, a rezultat je da je celo telo pod stresom.

Dakle, kada osetite da ćete se naljutiti, pronađite mirno mesto, makar samo u svojoj glavi. Bez obzira gde se nalazite, usporite disanje i pokušajte da ga držite duboko. Svakodnevno hodajte i radite lagane vežbe koje će vas opustiti.  

Foto: Shutterstock

Horoskop

Vaga

Vaga je veoma osetljiva na napete situacije, posebno kada su one izazvane ličnim odnosima. Lako ispada iz ravnoteže ako dođe u sukob sa onima do kojih im je stalo. Učiniće skoro sve što je u njihovoj moći da izbegnu konflikt. Vagama bi život bio mnogo jednostavniji kada bi prestale da brinu o tome kako da ugode svima. 

Kod Vaga je napetost obično koncentrisana u leđima, na nivou bubrega i blizu struka. Kada je kičma napeta, pati ceo organizam.

Lek za napetost su vežbe istezanja koje treba raditi  svaki dan da bi kičma ostala fleksibna.

Kada već vidite da se iritacija ne može izbeći, pokušajte da dišete polako i smireno, tako da vam se stomak podiže sa svakim udahom. Vežbajte zagrevanje ruku ili vežbajte tehniku opuštanja mišića svaki dan.

Škorpija

Emocije ovog horoskopskog znaka su toliko jake i duboke da razloge za stres pronalaze i u svakodnevnom životu.

Misteriozne Škorpije žude da uvek imaju kontrolu i akumuliraju mnogo napetosti u sebi. Njiuhova okolina nije svesna toga.  

Kod ovog znaka strah, bes i frustracija utiču na telo da oslobađa destruktivne hormone, što kao krajnji rezultat može imati ozbiljne psihičke poremećaje

 Za Škorpije je od vitalnog značaja da nauče kako da se nose sa stresom. To mogu postići vežbanjem i snižavanjem praga osetljivosti. Napetost takođe može uticati na njihov seksualni život, kao i na probavni trakt.

Preporuka za Škorpije je da u napetim situacijama počnu sa abdominalnim disanjem i opuštanjem mišića, što će ih najefikasnije osloboditi napetosti.

Strelac

Strelčevi na preteranu napetost reaguju preteranim uživanjem u hrani i piću. Strelci su skloni gojaznosti, koja se posebno povećava tokom stresnih perioda.

Strelčevi bi trebalo da obrate pažnju na to da se ne teše hranom.

Takođe, kada osete da su razdražljivi treba da počnu sa  redovnim i dubokim disanjem. Pri tome ne treba da zanemaruju relaksaciju mišića, koja najbrže otklanja napetost.

Foto: Shutterstock

Horoskop

Jarac

Jarac predstavlja ekstremni slučaj samokontrole i orijentacije ka postavljenom cilju. Oni su toliko zaokupljeni ostavljanjem dobrog utiska, ali su naučili da drže svoj temperament pod kontrolom, posebno ako bi pokazivanje besa moglo da ih obasja lošim svetlom.

Jarčevi su veoma strogi prema sebi, pa je napetost koju osećaju u većini slučajeva rezultat preteških i preteranih zahteva koje sebi postavljaju.

Preporuka za Jarčebe je da se  opustite  ponekad, da izađu u prirodu i pomirišu cveće, a  napetost će neprimetno nestati.

U stresnim situacijama Jarčeve bole zglobovi. Kosti, kolena ili drugi zglobovi su podložni povredama u takvim situacijama, jer je kretanje nespretno.

Preporučuje se da na prvi nagoveštaj stresa počnite sa dubokim disanjem i opuštanjem mišića, jer je to najlakši način da eliminišete neprijatne fizičke sporedne efekte napetosti.

Vodolija

Vodolija prilično čvrsto kontroliše svoj temperament i emocije. Iako voli promene, ona ima uglavnom stabilne stavove.  Pošto je po prirodi intelektualna osoba, Vodolija rado oprašta drugima njihove mane, nedostatke i hirove.

Vodolijama smeta i ljuti ih očigledna nepravda. Kada ih nečije ponašanje isprovocira i dovede u stanje napetosti, pokušavaju da sve reše svojom izuzetnom veštinom smirenog i logičnog razgovora. Ako druga osoba nije spremna za razgovor, savet za Vodolije je da se ograde od problematične situacije, ako je to moguće.

Delikatni nervni sistem Vodolije negativno reaguje na stres, a to dodatno utiče na njihov um i telo. Često osećaju napetost u nogama i donjem delu leđa. Skloni su grčevima u nogama, koji su obično posledica stresa.

Preporučuje se da, kada osete da su uznemireni, odmah počnu sa dubokim disanjem i vežbama opuštanja mišića. Treba da obrate posebnu pažnju na noge i leđa.

Ribe

Ribe su u stanju da vremenom akumuliraju u sebi toliku napetost da to može uništiti njihovo emocionalno stanje i ugroziti njihov mir. Stres utiče na njihov imuni sistem. 

Pošto su veoma osetljivi oni nikada ne želite nikoga svesno da povrede, iako su sukobi ponekad neizbežni.

Preporuka za Ribe je da se odmaraju, posebno kada prolaze kroz životni period sa puno problema.  Takođe, ne bi trebvalo da  preteruju u bilo čemu, čak i u emocionalnoj sferi.

Kada se osećaju nervozno, Ribe treba da odu na neko mirno mesto . Treba da dišu duboko, opuste mišiće i smanje napetost. Takođe, treba da održavaju nivo energije jedući hranu sa niskim sadržajem masti i holesterola i da vežbaju najmanje tri puta nedeljno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)
Politika

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)

Svečanom akademijom danas je obeleženo 64 godine postojanja i 50 godina imena Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a tom prilikom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je ovo doba u kome profesija inženjera nikada nije bila cenjenija, kao i da će u budućnosti za inženjere i mlade naučnike biti mnogo više posla kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život svih građana.

18.05.2024

16:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12