• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2023

23:20

Kako se bolje slagati sa svekrvom? Evo šta kažu psiholozi

Shutterstock

Dom i porodica

Kako se bolje slagati sa svekrvom? Evo šta kažu psiholozi

Podeli vest

Mnoge žene imaju problem sa majkom svoga muža ne znajući kako da se postave i izgrade dobar odnos. Psiholozi daju korisne savete.

Psiholozi imaju nekoliko saveta kako se nositi s drskom svekrvom. Karakteristike koje ima ovakva svekrva su brojne i iritantne, a zbog njenog ponašanja ispaštaju i sin i snaja

Drska svekrva često svraća nenajavljeno ili se sama poziva na duže vreme. Takođe, ona pokušava da kontroliše ili da diktira velike odluke u životu svog sina, da mu govori kako da vaspitava decu, gde da živi ili koji posao da odabere.

Svekrva koja se previše meša u život svog sina kritikuje i osuđuje njegove izbore. Ona želi da bude uključena u svaki događaj i zanemaruje granice koje je njen sin postavio.

Ona se ponaša se manipulativno i pokušava da posvađa svog sina i njegovu ženu, a takođe se ponaša posesivno ili ljubomorno. 

Foto: Shutterstock

 

Psiholozi navode da postoje određene strategije koje možete primeniti kako biste pokušali dovesti do pozitivnih promena.

1. Komunikacija

Ne shvataju sve drske, arogantne majke da nešto nije u redu sa njihovim ponašanjem. Štaviše, često nisu svesne negativnog učinka vlastitog ponašanja.

Zato komunikacija može biti ključan korak i način da popravite stvari. Budite jasni i otvoreni sa svojom svekrvom kada budete razgovarali o vašim osećanjima.

2. Postavljanje granica

Nije svim ljudima uvek jednostavno postaviti granice i onda se tih granica pridržavati. Ne, ovo je situacija u kojoj morate biti spremni da uložite malo više truda i vremena.

Za početak razgovarajte sa svojim partnerom o stvarima koje biste rado promenili, a onda dogovoreno počnite da primenjujete u praksi.

Foto: Shutterstock

 

 

3. Napravite korak unatrag

Ako je situacija već toliko loša da ni razgovor ne bi upalio, pokušajte se odmaknuti od odnosa sa svekrvom na neko vreme dok se situacija ne primiri.

A ako je napetost prevelika to sigurno neće biti dobro za vaš odnos sa suprugom.

4. Uključite supruga

Suprug može biti uključen u svaki od već spomenutih koraka. Najbolja stvar za vaš odnos biće ta da se slažete oko granica i načina delovanja.

Uostalom, to je njegova majka, a ne neka nebitna žena koja vam remeti svakodnevnicu.

5. Tražite podršku

Ako ne ide drugačije i ako je odnos sa svekrvom veoma loš, ne ustručavajte se da potražite pomoć.

Možete se obratiti prijatelju koji će vam dati objektivan pogled na situaciju i pomoći u pronalaženju rešenja ili potražiti pomoć psihologa. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija