• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.08.2023

10:14

Megan Markl princa Harija privatno zove Haz! A nikada nećete pogoditi kako je Džordž zvao kraljicu Elizabetu

EPA

Dom i porodica

Megan Markl princa Harija privatno zove Haz! A nikada nećete pogoditi kako je Džordž zvao kraljicu Elizabetu

Podeli vest

Kada nisu izloženi budnom oku javnosti, članovi užeg kruga britanske kraljevske porodice međusobno se oslovljavaju sa nadimcima koje su sami nadenuli jedni drugima.

Tokom intervjua sa poznatim TV voditeljem Džejmsom Kordenom, Megan Markl je otkrila da svog supruga princa Harija privatno zove Haz.

Uži porodični krug zvao je bivšu kraljicu Elizabetu II - Lilibet, a princ Vilijam ju je zvao Geri kada je bio mlađi jer nije mogao da izgovori "greni" (baka), navodi londonski Miror.

Mlađa generacija britanske kraljevske porodice, princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis kažu da znaju sve o "baki Dajani", a kralja Čarlsa nazivaju "deda Vels".

Foto: EPA

 

 

Dejli mejl piše da je nadimak deda Vels zapravo isti format nadimka kao i nadimak deda Engleska koji je kraljica Elizabeta II dala svom dedi, kralju Džordžu V. Kada je reč o kraljici Kamili, njeni unuci su je prozvali Gaga nakon upoznavanja sa poznatom američkom pevačicom tokom njenog nastupa 2016. godine.

 - Moji unuci me zovu Gaga. Ne znam da li je to zato što misle da ja jesam Gaga. Smešno je, ali je i dalje veoma slatko - izjavila je Kamila.

Princ Džordž je takođe imao poseban nadimak za svoju prabaku, pokojnu kraljicu Elizabetu II koju je zvao Gan-Gan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Bolje govori srpski, a potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!
Društvo

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Bolje govori srpski, a potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!

Ana Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.a Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.

09.05.2024

10:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Svet bruji o nestvarnoj fudbalskoj priči Realovog junaka! Od navijača do junaka, za samo dve godine!
Fudbal

Svet bruji o nestvarnoj fudbalskoj priči Realovog junaka! Od navijača do junaka, za samo dve godine!

Španski fudbaler Hose Luis Mato Hoselu (34) bio je protagonista istorijskog povratka protiv Bajerna, koji je njegovom Real Madridu obezbedio prolaz u finale Lige šampiona (2:2, 2:1)! Momak sa nestvarnom fudbalskom pričom, po kojoj bi i film mogao da bude snimljen, iskoristio je neverovatan golgeterski instinkt koji će bez sumnje ostati u sećanju navijača "kraljevskog kluba" i naterao fudbalski svet da sa poštovanjem priča o njemu.

09.05.2024

09:46

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija