• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.04.2024

18:08

Nova drama oko "Skaja": Advokati prljavog policajca traže izuzeće ključnog dokaza

hronika

Vesti

Nova drama oko "Skaja": Advokati prljavog policajca traže izuzeće ključnog dokaza

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima grupe odbeglog crnogorskog policajca Ljuba Milovića, koji se terete da su iz Holandije prevezli u Srbiju i Crnu Goru više od šest miliona evra od šverca kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike.

Pošto je suđenje nedavno krenulo iznova, zbog promene predsednice sudskog veća, branioci su koš jednom iznosili svoje dokazne predloge i navodili razloge zbog kojih bi komunikacija sa "Skaja" trebalo da se izuzme iz dokaza.

Pored toga, branilac radnice BIA Dušice Jovanović od suda je zatražio da je oslobode od čuvanja službene tajne.

Pored Milovića, za ista krivična dela optuženi su Dušica, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović. 

Saradnica iz BIA

Bračni par Jovanović se tereti da su u Beogradu pakovali novac u vakum kese nakon čega su ga zajedno prevozili u Crnu Goru. Deo tog novca Danijel je kao nagradu zadržavao za sebe.

Takođe je preko supruge, kako se sumnja, dobijao podatke o bezbednosno interesantnim osobama  međunarodnog organizovanog kriminala pa je te informacije prenosio Miloviću. 

Dušica Jovanović je, prema optužnici, u elektronskom sistemu BIA pretraživala pripadnike "škaljarskog klana" i strogo poverljive podatke o tim osobama odavala  suprugu, koji ih je prenosio Miloviću.

Među osobama koje je pretraživala bili su Veljko Banović Votka, bliski saradnik Luke Bojovića, kao i predsednik Opštine Budva Milo Božović.

Pamučina je, inače, bio vozač u Milovićevoj firmi, kao i Filipović i Krstović. Oni su optuženi da su na mestima utovara droge u Holandiji preuzimali novac, koji su kasnije prevozili u Srbiju ili u Crnu Goru kako bi ga predali gazdi.

Čuvar Zvicerovog blaga

Milović je crnogorskim službama nedostupan još od jula 2022., kada je Specijalno državno tužilaštvo dalo nalog za njegovo hapšenje zbog sumnje da je bio deo narko-kartela "kavačkog klana" pod vođstvom Radoja Zvicera.

Kako se spekuliše, za manje od deceniju postao je Zvicerov čovek od poverenja i čuvar njegovog kokainskog blaga i više desetina miliona evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija