• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

18.11.2023

10:16

Crvenim beretkama brakovi pukli zbog intimnih odnosa: Žene ih ostavljale zbog uslova u ćeliji

EPA

Vesti

Crvenim beretkama brakovi pukli zbog intimnih odnosa: Žene ih ostavljale zbog uslova u ćeliji

Podeli vest

Visoke kazne na koje su osuđeni i ljubav preko žice, doprineli su da brakovi bivših pripadnika „crvenih beretki“ puknu kao pena od sapunice!

Neki su u startu odustali od braka na daljinu, a neki su to učinili godinama kasnije. Bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije su zbog raznih krivičnih dela osuđeni na maksimalne kazne od po 40 godina zatvora, a pojedini od njih treba da robijaju još 20 godina. Sve duži boravak unutar zidina i sve manje nade za izlazak na slobodu, rezultirali su brakorazvodnim parnicama, jer lepše polovine nisu mogle da ih čekaju do penzije.

Tako se Nenad Bujošević Rambo, kum Milorada Ulemeka Legije, osuđen na 35 godina zatvora, 2016. sporazumno se razveo od supruge Sanje. Rambo je u samici skoro 20 godina, a sa Sanjom ima punoletnog sina i ćerku. Sanja je za jedan list ranije izjavljivala da ne ide u posetu bivšem suprugu u požarevački zatvor „Zabela“, ali da se sa njim čuje telefonom jer su ostali u korektnim odnosima posle 20 godina braka.

- Imamo dvoje dece i ona su naša neraskidiva veza. Ni pre razvoda nismo imali razmirice. Prosto, breme života je učinilo svoje. Sada smo malo modifikovani spoj. Naš odnos je mnogo normalniji nego u nekim disfunkcionalnim porodicama. Dogovaramo se oko dece, šalimo se… - rekla je Rambova bivša žena.

Rambo i Sanja su se razveli posle 20 godina braka. Ona je posle toga uplovila u vezu s drugim muškarcem, sa kojim je dobila ćerkicu.

Sporazumni razvod imao je i bivši pripadnik JSO Branko Berček, iz Loznice, koji je osuđen na 40 godina zatvora. On se isto sporazumno razveo 2011. od svoje supruge sa kojom ima ćerkU i sina. Berček je u zatvoru 17 i po godina, od 2007. je u požarevačkoj „Zabeli“, gde ga posećuju supruga, deca, roditelji i sestra.

Foto: D. Ćuruvija

 

 

Jedna od supruga ispričala je da nije htela da ide u „ljubavnu sobu“, iako je na to imala pravo tri sata.

- Ispred te prostorije za vreme boravka zatvorenika i njegovih partnerki bude stražar. Unutra je krevet, lavabo, posteljina… Kada sam videla sve to, povraćala sam. Nije mi bilo ni do čega, a kamoli do seksa. Neki od tih robijaša dovode i prostitutke, pa sama pomisao na to mi je budila gađenje - opisala nam je ona intimnu sobu u „Zabeli“.

Među prvima brak je pukao Dušanu Maričiću Gumaru (50), poslednjem komandantu JSO, osuđenom na 40 godina.

- On se još na početku razveo od supruge, sa kojom ima odraslu ćerku. Njegova supruga je prodala njihov stan u Novom Sadu i kupila drugi. Veza je pukla, jer je otkrila da je tada bio u vezi sa jednom zgodnom teniserkom iz Novog Sada, koja je redovno dolazila na sva njegova suđenja. Međutim, i ona ga je kasnije ostavila i udala se.

I Nenad Ilić Glavonja (46), osuđen na 30 godina, a razveo se od supruge Marije, sa kojom ima sina i ćerku.

- Ne znamo šta je tačno bilo između njih. On se razveo posle „Sablje“, negde 2005, dok je bio u CZ-u. Još je tada imao nesuglasice sa suprugom. Ona sada živi u Beogradu.

Na lični zahtev je prebačen iz „Zabele“ u zatvor u Padinskoj Skeli - dodaje sagovornik.

Leonid Leo Milivojević, koji izdržava kaznu od 30 godina, takođe se na početku svojih pritvorskih dana rastao od žene, sa kojom je bio u vezi iz koje imaju ćerku.

Za razliku od pomenutih, Milorad Ulemek Legija ima stabilnu vezu sa suprugom Aleksandrom Ivanović, sa kojom ima tri ćerke. One ga posećuju u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“, a Legija od februara 2020. može bez neprobojnog stakla da priča i ljubi suprugu i decu.

Zvezdana Jovanovića Zvekija, osuđenog na 40 godina, verno čeka supruga Olivera Lela Jovanović, sa kojom ima sina i ćerku, a u januaru 2019. dobio je unuka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)
Politika

Vesić: Inženjeri i naučnici daju značajan doprinos razvoju Srbije u budućnosti! (FOTO)

Svečanom akademijom danas je obeleženo 64 godine postojanja i 50 godina imena Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a tom prilikom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je ovo doba u kome profesija inženjera nikada nije bila cenjenija, kao i da će u budućnosti za inženjere i mlade naučnike biti mnogo više posla kako bi naša zemlja postala bolje mesto za život svih građana.

18.05.2024

16:27

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Stojić kao Nikola Jokić! Prespavao Piksijev spisak!
EURO 2024

Stojić kao Nikola Jokić! Prespavao Piksijev spisak!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković saopštio je preliminarni spisak od 35 igrača koji su kandidati za put na Evropsko prvenstvo! Polako pristižu i prve reakcije sa raznih strana na spisak koji je doneo neka iznenađenja!

18.05.2024

16:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12