• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

23.04.2024

21:00

Negirali krivicu! Katniću i Lazoviću određen pritvor do 30 dana

youtube.com/printscreen

Vesti

Negirali krivicu! Katniću i Lazoviću određen pritvor do 30 dana

Podeli vest

Viši sud u Podgorici potvrdio je danas rešenje sudije za istragu kojim je bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nekadašnjem pomoćniku direktora Uprave policije Zoranu Lazoviću određen pritvor do 30 dana.

Sud je odluku doneo na osnovu žalbe koju je Katnić sam napisao i na osnovu žalbe odbrane Lazovića.

Odlukom Višeg suda 16. aprila, određen je pritvor do 30 dana Milivoju Katniću i Zoranu Lazoviću, zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke, podseća portal RTCG.

Katnić i Lazović su uhapšeni 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore. Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja.

Zoran Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja, dok se Milivoje Katnić sumnjiči da je, ''kao pripadnik kriminalne organizacije'', zajedno sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska određenim osobama u Crnu Goru. Osim toga, postupajući po Lazovićevom naređenju, Katnić je predmet vezan za jednog od čelnih ljudi "kavačkog klana" dao u rad pripadniku kriminalne organizacije, okrivljenom Saši Čađenoviću.

Reakcije i negiranje krivice

I Katnić i Lazović su negirali krivicu, a list ''Dan'' je objavio da je Katnić nastavio štrajk glađu u koji je stupio kada mu je određeno tužilačko zadržavanje. Stanje njegovog zdravlja se znatno pogoršalo jer ne uzima terapiju i lekove, a nadležne institucije nisu saopštile podatke o njegovom zdravstvenom stanju.

Zdravstveno stanje i nadzor

Prema nezvaničnim informacijama, Katnić se nalazi u ćeliji koja je 24 časa pokrivena kamerama, a medicinski tehničari i lekari zaposleni u spuškom zatvoru svakodnevno obilaze bivšeg glavnog specijalnog tužioca u sklopu redovnih aktivnosti. Kako navodi podgorički dnevnik "Dan", Katniću je znatno pogoršano zdravstveno stanje, ali nadležni prate situaciju i reaguju ukoliko dođe do naglog pogoršanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija