• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2023

14:27

Dvojica namrštenih u jugu, muškarac u maskirnim pantalonama, žena puštene kose... Šta su rekli svedoci koji su videli Zorana i Jelenu na nasipu u Crvenki

Informer

Vesti

Dvojica namrštenih u jugu, muškarac u maskirnim pantalonama, žena puštene kose... Šta su rekli svedoci koji su videli Zorana i Jelenu na nasipu u Crvenki

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu prekjuče je doneo rešenje kojim se Zoranu Marjanoviću ukida pritvor, u kom je bio od jula 2022., kad ga je Viši sud u Beogradu prvostepeno osudio na 40 godina za ubistvo supruge Jelene Marjanović.

Prema rečima njegovih advokata, suđenje za ubistvo pevačice trebalo bi uskoro da krene ispočetka i sa novim sudskim većem.

Sa druge strane, prilikom prvog suđenja veće je ispitalo nekoliko svedoka koji su se 2. aprila 2016. godine, kada je Jelena ubijena, zatekli na nasipu u Crvenki.

Foto: printscreen

 

Jedan od svedoka bio je Milan Radić, biciklista koji se u danu kada se dogodio zločin, zatekao blizu mesta zločina.

Foto: Zoran Sinko

 

- Dugo godina vozim bicikl tu jer je pristupačan teren. Vozio sam i tog 2. aprila. Od kuće sam krenuo oko 16:30 sati, a od kuće do Crvenke treba mi nekih 30 minuta. To je oko 10 km vožnje. Na jedno 250 metara od kuće, kako sam krenuo, video sam dve osobe koje silaze niz nasip. Muška osoba koja je išla niz nasip imala je maskirne pantalone i crnu jaknu, a sa njegovog boka video sam ženu koja je imala sivi donji deo trenerke i gornji deo joj je bio crvenkast, više boje kajsije. Imala je tamnu kosu, dužine do plećke, nije bila vezana u rep. Kasnije sam saznao da je na tom mestu gde sam video da oni silaze podignuta spomen-ploča Jeleni Marjanović - rekao je tada ovaj svedok, preneli su portali.

Foto: Informer

 

Sa druge strane, svedok Dragan Prvulović je izjavio da je iz kola video Zorana i Jelenu kako idu prema nasipu.

- 4. aprila mom sinu je bio rođendan, pa sam njega, dvojicu drugara, ćerku moju i sada već bivšu ženu vozio negde da oni igraju fudbal. Tada sam živeo u Krnjači. Na levoj strani sam video Zorana, ćerkicu i Jelenu. Oni su tu razgovarali, Jelena je otišla na nasip da trči, a Zoran je ćerkicu uzeo za ruku i krenuli su u šetnju pored kanala. Ono što mi je u tom trenutku upalo u oči jeste beli jugo u lošem stanju, malo brže je vozio, u njemu su bila dva momka. U jednom trenutku taj jugo je stao, jedan momak je ušao, a drugi izašao. Nastavio je da vozi ka Borči, u pravcu u kom je trčala Jelena. Mi smo otišli odatle oko 18 sati kući, a na nasipu smo bili oko 15.30. Sutradan sam video na vestima da se traga za belim bmw-om. Odmah sam se javio policiji. U jednom trenutku sam silazio do Dunva, ali samo da pokažem ćerki gde sam se kupao. Takođe, video sam ženu sa kozama, ali mnogo kasnije pošto je Zoran krenuo u šetnju, a Jelena otišla da trči. Ja i supruga smo sve vreme sedeli na balvanima dok su sin i drugari igrali fudbal - rekao je u sudnici Prvulović, pisali su tada portali.

Foto: ATAImages foto/printscreen

 

Svedočila je i Radosava Marinković, baka koja je kobnog dana čuvala koze na nasipu, u blizini svoje kuće.

Foto: printscreen

Majka Jelene Marjanović, pokojna Zorica Krsmanović

- Ja sam kao i svakog dana izvela koze da pasu. Prvo sam videla čoveka sa detetom, a iza balvana je bila žena, kratke plave kose sa četvoro dece koji su se igrali sa loptom. Čovek sa detetom je bio desno od nasipa. Dete je u jednom trenutku potrčalo ka kozama, ali ju je taj čovek pozvao. Ne znam da li je rekao: "Dano ili Jano". Čovek je išao sa detetom ka nasipu. Na njemu je bilo dvoje kola. Jedna su bila siva, druga zlatna . Bila sam na tu do 18.45 sati. Iz tih zlatnih kola je u mene gledao jedan čovek, gore je imao kratku, dole dužu kosu. Okrenula sam glavu. Sutradan sam čula šta se desilo - ispričala je Radosava, preneo je  "Alo".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija