• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

02.09.2023

07:35

Muke stanara zgrade u kojoj se Đorđe A. razneo eksplozivom! Posle strahovite detonacije više ne mogu u svoje stanove!

J.V.

Vesti

Muke stanara zgrade u kojoj se Đorđe A. razneo eksplozivom! Posle strahovite detonacije više ne mogu u svoje stanove!

Podeli vest

U stravičnoj eksploziji koju je prouzrokovao Đorđe A. (56) koji se sa više kilograma industrijskog eksploziva razneo, povređene su dve osobe, a zgrada u potpunosti uništena.

Prema našim saznanjima, policija stanarima ove zgrade ne dozvoljava ulaz unutra zbog straha od urušavanja, a jedino ko može da uđe u zgradu su stanari sa prvog i drugog sprata i to kako bi uzeli lična dokumenta. Ostalima, do daljeg onemogućen je prolaz, a ispituje se hoće li se ova zgrada rušiti ili postoji mogućnost za rekonstrukciju.

Kao što je poznato Đorđe A. se eksplozivom razneo nakon svađe sa podstanarima koji mu navodno godinama unazad nisu plaćali ni kiriju, ni račune. Zbog toga, on je stao ispred vrata i aktivirao eksploziv koji je njegovo telo raskomadao, a skoro u potpunosti uništio zgradu.

Foto: Tanjug

 

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima, u zgradi ima 25 stanova, a ne računajući ulazna vrata ispred stana u kojem se dogodila eksplozija, 24 stana su ostala bez vrata od jačine detonacije.

Naš izvor navodi da su na prvom spratu zgrade uništena čak i blindirana vrata.

- Tužilac će angažovati veštake kako bi se utvrdilo da li može da se uđe u zgradu i stanove. Cela zgrada je u katastrofalnom stanju, sa svih strana vise instalacije, a vidljiva je i konstrukcija zgrade. Ulazak unutra nije bezbedan - tvrdi naš izvor.

Razneo se sa više kilograma eksploziva

Podsetimo, u četvrtak oko 20.30 časova u centru Smedereva dogodila eksplozija kada se, Đorđe. A. (57) razneo sa više kilograma eksploziva.

Foto: Tanjug

 

 

Đorđe je stradao na licu mesta, a delovi njegovog tela završili su razbacani po ulici, dok su dvoje mladih, brat i sestra, koji su bili zaključani u stanu, zadobili su teške povrede. Mladić N.P. (25) je u eksploziji zadobio povrede oba oka i prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid. Devojka (22) ima višestruke posekotine na telu.

Eksplozija se dogodila na petom spratu zgrade i od jačine eksplozije izbijena su sva vrata u zgradi, a ceo peti sprat potpuno je uništen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 8 meseci

Fukara se useli u tuđi stan kao podstanari i ne pada im na pamet da bilo šta plate. Zaštićeni više nego beli medvedi.

Zvezdan

pre 8 meseci

Pocivaj u miru dragi nas sugrađane. Tvoja jedina greska umesto eksploziva trebao si da nabavis pancirnu municij i kroz vrata pobiti bubašvabe ,pisalibi peticiju i kroz neku godinu opet bi sa prozora gledao karadjordjev dud. Neka se gospod smiluje tvojoj dusi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija