• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.me

06.08.2023

15:26

U porukama sa Skaja stoji ime ubice Veselina Vukotića?! Milov policajac pomenuo jedno ime...

Arhiva

Vesti

U porukama sa Skaja stoji ime ubice Veselina Vukotića?! Milov policajac pomenuo jedno ime...

Podeli vest

Predmet ubistva Veselina Vukotića i dalje je u rukama Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici, ali tužioci koji rade na tom slučaju nemaju uvid u skaj komunikaciju u kojoj se pominje i ta likvidacija.

To su Vijestima saopštili iz VDT kojim rukovodi Lepa Medenica, ponavljajući da su krajem januara uputili poslednju urgenciju Upravi policije za preduzimanje mera kako bi rasvetlili taj zločin...

Šezdesetdevetogodišnji Kotoranin ubijen je 20. aprila 2019. godine - napadač je pucao u njega nakon što je izašao iz vozila koje je parkirao ispred porodičnih apartmana u toj primorskoj opštini. On je otac vođa škaljarskog kriminalnog klana - Igora Vukotića i sada pokojnog Jovana Vukotića.

Foto: Printscreen

Petar Lazović je imenovao ubicu Vukotića

U spisima koje je Europol dostavio crnogorskim istražnim organima, u jednoj od prepiski, službenik Uprave policije, sada uhapšeni Petar Lazović, u razgovoru sa vođom "kavačke" kriminalne grupe Radojem Zvicerom, konstatuje da je “imao osećaj” ko je ubio Veselina Vukotića, navodeći prezime Vukčević.

“Znaš da sam imao osećaj da je Vukčević starog špijuna omančupa”, piše Lazović u grupi za razgovor sa Zvicerom i sada odbeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Potom konstatuje i da je "srećom" na tom slučaju radio Enis Baković, tada visoki funkcioner Uprave policije.

Iz Višeg državnog tužilaštva, međutim, kažu da im Skaj komunikacija nije dostavljena od kolega iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Foto: DAN

Istraga ubistva Veska Vukotića tapka u mestu

Ne odgovaraju da li su u tom kontekstu saslušali Petra Lazovića, Bakovića i druge koji se pominju u nekada kriptovanoj komunikaciji, koju je kriminalistička obaveštajna agencija Evropske unije dostavila ovdašnjim istražiteljima.

- Navedeni predmet i dalje je u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, te da od strane Specijalnog državnog tužilaštva ovom tužilaštvu nisu dostavljani bilo kakvi transkripti, niti pak transkripti sa sadržajem kako to navodite u vašem pitanju, sa kojih razloga nisu ni preduzimane radnje u smislu provera navoda istih- navodi se u odgovoru Lepe Medenice.

Ona je dodala da su u predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici povodom ubistva izvršenog na štetu Veselina Vukotića, u toku izviđaja preduzete su brojne mere i radnje:

- Od strane tužilaštva doneta je naredba za obdukciju tela, kao i naredbe za sva neophodna veštačenja, prikupljena su obaveštenja od većeg broja lica, dok je 21. 10. 2020. godine jedno lice saslušano u svojstvu svedoka, čiji iskaz je bio predmet provere i tužilaštva i Uprave policije i koji nije dao rezultate u pogledu otkrivanja izvršioca predmetnog krivičnog dela, pa kako je predmetno krivično delo ostalo po NN izvršiocu, to je od strane tužilaštva upućivano više urgencija Upravi policije za preduzimanje svih neophodnih mera i radnji iz njihove nadležnosti, a poslednja  25. januara 2023. godine, sve u cilju rasvetljavanja predmetnog krivičnog dela i identifikacije izvršilaca istog- kazali su iz Višeg državnog tužilaštva.

 

Foto: printscreen

Jovan Vukotić je ubijen prošle godine u Turskoj

Vukotić je likvidiran nakon što je izašao iz “audija”, napadač sa vatrenim oružjem u njega je ispalio osam hitaca, a potom otrčao ka naselju Sveti Stasije.

Godinu i nešto kasnije, pred tužioce je stao Cetinjanin koji je tvrdio da zna ko su nalogodavci, a ko izvršioci tog ubistva.

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica, i tada je kazala da je iskaz tog svedoka proveravan, ali da nije dao rezultate.

Bez odgovora ostalo je pitanje da li su u Višem državnom tužilaštvu saslušane osobe koje je 21. oktobra 2020. godine, tokom saslušanja u svojstvu svedoka, ta osoba označila izvršiocima i nalogodavcima.

Nakon ubistva oca vođa "škaljarskog" klana saslušano je više pripadnika organizovane kriminalne grupe “kavači”, pregledani su snimci sa nadzornih kamera, urađena su brojna veštačenja...

Ispred kuće ubijenog Vukotića 2013. godine aktivirana je eksplozivna naprava. Tada nije bilo povređenih.

Foto: Printcreen

Tamara Zvicer je pretila Veselinu Vukotiću

Spekulisalo se da je upravo Veselin Vukotić bio meta 16. aprila 2016. godine, kada je u naselju Kavač pucano na crni “mercedes” kojim je upravljao Nenad Popović. Navodno, Popovićev automobil izrešetan je greškom, jer je Vukotić vozio identičan.

Mesec i po pre nego je Vukotić ubijen, policija je zvanično saopštila da je u maju 2016. bio sa sinom u automobilu, kada je, sada pokojni Jovan Vukotić, navodno pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog od vođa "kavačkog" kriminalnog klana Radoja Zvicera.

To je učinjeno iako je još 6. juna 2016. godine, sada pokojni Veselin Vukotić, Specijalnom državnom tužilaštvu dostavio dokaze koji potvrđuju da je njegov sin bio u Ljubljani kada je 23. maja te godine u Kotoru pucano na Zvicerevu ženu.

SDT je te dokaze "držao" tri godine, a onda su ih prosledili kolegama iz Višeg državnog tužilaštva, koje je krajem jula 2020. godine, odnosno godinu i nešto nakon ubistva Veselina Vukotića, njegovog, sada pokojnog sina, oslobodilo optužbi za pokušaj ubistva Tamare Zvicer.

Time su pale u vodu i javne optužbe Zvicerove - da je Vukotić u prisustvu svog oca Veselina Vukotića, pucao u njenom pravcu.

Ona je par dana nakon pucnjave u kojoj nije ranjena, u izjavi "Vijestima", Vukotiću poručila da će se “istina o svemu lako utvrditi”, ali i da “pasoš ostave u redakciji ‘Vijesti’ jer tamo gde putuju neće im biti potreban”.

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra 2022. godine, u Istanbulu. Zbog te likvidacije u Turskoj je uhapšeno više pripadnika kavačkog kriminalnog klana, među kojima i visokopozicionirani članovi te kriminalne ekipe Radoje Živković, Milan Vujotić i Zdravko Perunović...

U spisima koje je Europol dostavio crnogorskim istražnim organima, u jednoj od prepiski, službenik Uprave policije, sada uhapšeni Petar Lazović, u razgovoru sa vođom kavačke kriminalne grupe Radojem Zvicerom, konstatuje da je "imao osećaj" ko je ubio Veselina Vukotića, navodeći prezime Vukčević.

Lazović na kriptovanoj telefonskoj aplikaciji konstatuje i da je njihovom srećom na slučaju ubistva Vukotića radio Enis Baković, tada visoki funkcioner Uprave policije Crne Gore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

Uspešno održan deseti jubilarni "Beogradski Manifest": Više od 30 opština predstavilo svoju turističku ponudu pred predstojeću sezonu (FOTO)
Društvo

Uspešno održan deseti jubilarni "Beogradski Manifest": Više od 30 opština predstavilo svoju turističku ponudu pred predstojeću sezonu (FOTO)

Posetioci su imali prilike da istraže razne programske sadržaje festivala koji su predstaviljeni u šest tematskih celina, a drugog festivalskoog dana su svi prisutni imali prilike da uživaju u posebnom doživljaju koji je donela nesvakidašnja izložba old tajmera u okviru koje je predstavljeno preko 70 umetničkih dela auto industrije. Među njima se našao i jedan stogodišnjak iz 1924. godine.

20.05.2024

19:00

Digital Day 2024 sutra u Domu omladine
Društvo

Digital Day 2024 sutra u Domu omladine

Konferencija Digital Day okupiće sutra u Domu omladine Beograda oko 600 renomiranih stručnjaka iz zemlje i sveta, profesionalce iz digitalne industrije i medije. Krovna tema ovogodišnje konferencije su uticaji veštačke inteligencije na digitalnu industriju, inovacije koje donosi i napredak koji se već beleži u pogledu njene upotrebe.

20.05.2024

18:19

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu! (VIDEO)

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija