• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.12.2020

17:34

ĆAO, DRUŽE! HVALA ZA KAFE, PRIČU I PODRŠKU! Jelena Milić oprostila se od Džeja i otkrila kako ju je spasio!

Estrada

ĆAO, DRUŽE! HVALA ZA KAFE, PRIČU I PODRŠKU! Jelena Milić oprostila se od Džeja i otkrila kako ju je spasio!

Podeli vest

Srpska politička analitičarka i direktor Centra za Evroatlantske studije Jelena Milić oprostila se od Džeja Ramadanovskog i otkrila kada i kako ga je upoznala i koliko su joj značili trenuci provedeni sa preminulim pevačem

Podsećamo, Džej Ramadanovski preminuo je juče u stanu na Dorćolu, a tekst Milićeve prenosimo u celosti.


- U leto '98 sam pobegla u podstanare od porodičnog nasilja. Sin Sava 3.5 godina, cerka Ana 2.5 godine. Sama, bez podrške porodice. Prijatelja nešto nisam ni imala tad.


Neki “zajednički” svedočili da sam zlostavljala decu po sugestiji EX - Dragana i Dejan Uzelac-nek nose svoj krst.


* Edit: Bio i neki prvi brak nekih ranih devedesetih, posh i to, jos jedan od serije potstanarskih stanova ona dugačka zgrada u Bulevaru Avnoja na BNG, kad sam sama napravila subverziju vlasite svadbene žurke i posle Losing My Religion od REM, na šok mladozenje i Co pustila NI JEDNE USNE SE NE LJUBE SAME...A tek šoka na UGASILA SI ME....


Iz stana u televizorkama na NBG u koji sam se uselila inicijalno te '98, kad sam pobegla ponevši dečiju garderobu i dve šerpe, HVALA Tijana Mahieu zivot si mi spasla, morala sam se odseliti jer je gazda,vojno lice, “otkrio “ da radim u "neprijateljskom " Helsinškom odboru za ljudska prava.
Pre toga, u očaju, OBRATILA SE ZA POMOĆ. Roditeljima. TAD I SKORO NIKAD VIŠE. Dve-tri noći prespavala u FW bubi koja je imala sto godina ispred kuće mojih roditelja i sestre u Koste Živkovića 15 u nadi da će me primiti. NISU.


Roditelji lekari BTW, koristili su izgovore tipa: “Mora da si ga provocirala kad te je tukao” ( i otac i majka) ili keva u Urgentnom dok ležim prebijena u proleće 98:” Što si se prijavila, sramotis me kod kolega".

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Džej Ramadanovski


Anyhow, nađem stan preko oglasa u Tadeuša Kosćuska u zimu 98.
Hvala Chris Lamb, Bert Braun i Donatella Bradic za pomoć oko selidbe i smeštaja. Sjebana, nikakva od borbe po sudovima protiv lažnih optužbi za zlostavljanje dece (mislim i na sudu da je i špijunazu spominjao) koje je EX muž and ex policajac au to doba već zvaničnik nove vlasti protiv mene podnosio. Nije to tad nikako bilo lako, kao ni svaki pokušaj prijave nasilja u policijskoj stanici u Majke Jevrosime, kod kolega o (ex al odnedavno) kolegi.


U sudu borba se vodila kod sudije KRSTA BOBOTA - goreo u paklu sto se mene tiče, svedok - od EX potplaćena bejbisiterka. Borba za starateljstvo u centru za socijalni rad u Gospodar Jevremovoj, borba protiv optužbi the EX i tu da sam “strani špijun” u proleće 99 tokom NATO bombardovanja!!! BTW ista radnica centra za socijalni rad koja se primila na EX priču da sam špijun,jer sam pomagala istragu o kidnapovanju CARE AUSTRALIA radnika, je posle godinu dve dobila posao u OXFAM u Beogradu, što sam saznala tako jer me je odbila za posao na konkursu!


Borba da decu upišem u obdanište na ćošku Cara Dušana i Tadeuša Košćuška. Tuga. Jedina “zlo” mama jer ih prva ujutro u 6 dovodi i poslednja oko 6 popodne uzima. Malo koja majka male dece je tad radila. Prezir svih, uključujući i vaspitačica.


KAFE DORCOL. Tad još nisam bila ona s TV, ona koju jure da im nesto "kod Vučića sredim". Bila sam sjebana, rastrzana, mrtva.... Džejovo "dobro jutro komsinice" preraslo je malo po malo u redovne kafe i priče o smislu života. Produžilo se i kad su deca prešla u Braća Baruh OŠ. BTW hvala i Silvija Novković, jedina prava komšinice iz Tadeuša Košćuška za sve u tom periodu, i za priznavanje da si videla kad me je EX 2003. šutirao ispred zgrade.


Mislim da su me kafe i razgovori sa Džejom spasli tad i kasnije. Nadam se da su i njega naši razgovori makar malo relaksirali, bar tokom bombardovanja, kad je slušao od mene i stvari koje mnogi nisu znali o ratu na Kosovu, nikad me ne prekidajući, postavljajući mnoga pitanja, verujući u ono što govorim.....


Pre jedno 5-6 godina morala opet da se selim iz još jednog u drugi podstanarski stan, pa završim u Skenderbegovoj - novogradnja na ćošku sa Dubrovačkom, prevaranti izvođači, prevaranti rentijeri i neki nadobudni doktor i žena mu sa prvog sprata (ili drugog) koji me davio u po bela dana, na očigled i ravnodušnost mnogih jer se nije slagao sa mojim stavovima i nije me hteo u zgradi.
Jedva sam Džeja obuzdala da ga ne juri.


ĆAO DRUŽE. NI JEDNE USNE SE NE LJUBE SAME. HVALA ZA SVE KAFE, PRIČU I PODRŠKU. VIDIMO SE USKORO. JEDNOM KAD ODEMO VRATITI SE NEĆEMO. KOME TREBAJU LJUDI KOJI SUTRA NEMAJU.
PS Jedva sam ga ubedila da sam mu bila na koncertu na Sajmu ranih devedesetih i da mi je "Ni jedne usne se ne ljube same" NAJOMILJENIJA PESMA SVIH VREMENA....
MADA BI HIMNA MOG KRETENSKOG ŽIVOTA MOGLA DA BUDE - VETROVI ME LOME, JA TERAM PO SVOME!

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 3 godine

Има ли неког да није мучио госпођу Милић? Овај њен пост је, по обичају, о њој а не о покојном Џеју. Правда за Јелену Милић! Слава Џеју.

Bg

pre 3 godine

Ne lazi gusko , zna narod odlicno ko si i sta si.

Milena

pre 3 godine

Pobogu, dokle ovo zlo pustati u javnost!!!! Skinite tu zenu sa drustvenih Gospodjo Milic, dosta vise vasih komentara!!!!

Sofi

pre 3 godine

Dzeju slava i mirni nebeski putevi. O njemu govori i to sto je ovo zlo slusao. O sebi je ispricala sama. Ni roditeljima nije trebala. Nema dalje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija