• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.04.2024

10:00

Kažu da Karaburma ima jednu od najboljih pijaca u Beogradu! Proverili smo zbog čega kupci obožavaju ovo mesto

Zoran Sinko

Društvo

Kažu da Karaburma ima jednu od najboljih pijaca u Beogradu! Proverili smo zbog čega kupci obožavaju ovo mesto

Podeli vest

Pijaca u Uralskoj ulici postoji od početka 60 tih godina, kada je prodaja poljoprivrednih prozvoda zaživela na velikoj pustoj ledini u blizini garaže Gradskog saobraćajnog preduzeća i nekadašnje okretnice autobusa 16 i 23, od tada pa do danas ovo mesto je omiljeno mnogim Beograđanima.

Ekipa Infromera se na licu mesta uverila zbog čega je pijaca na Karaburmi toliko popularna, međtuim odmah po ulasku nam je sve bilo jasno.

Miris svežeg voća i povrća, ali i mesnih delikatesa nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kako kažu mušterije, sve je sveže jer najveći deo prodavaca dolazi iz susedne Višnjice, Slanaca, Velikog Sela, Opova ali iz čitavog Banata.

- Subota i nedelja slove za dane sa izuzetno dobrom ponudom sira, kada svoju robu na pijacu dopremaju proizvođači iz okoline Lazarevca i Mladenovca. Verujte, ne propuštam da tim danima pazarim najbolji sir od koga pravim najbolju pitu. To je omiljeni obrok moje porodice - kaže Jasna Ilić koja stanuje nedaleko od pijace.

Foto: informer.rs

 

Ova pijaca je 2017. godine kompletno sređena. Nakon asfaltiranja celog pijačnog platoa, postavljeno je sedam bokseva za prodaju robe široke potrošnje, 80 restilizovanih tezgi i oprema za zaštitu zakupaca i kupaca od nepovoljnih atmosferskih prilika. Mlečna hala kompletno je adaptirana i opremljena sa dve rashladne vitrine.

- Čuo sam da se u narednom periodu očekuje postavljanje fontane, što će dodatno ulepšati našu pijacu. Mušterije nam dolaze i sa druge strane Dunava. Kažu da se ovde kupuje najbolje voće, povrće ali i meso, kao i domaća jaja. Uveliko se naručuje i pečenje za praznike - kaže Mile Petronijević koji na ovoj pijaci godinama prodaje suvo i orašasto voće.

Pored hrane, na pijaci Karaburma je moguće kupiti i veoma povoljno rezano cveće, cvene aranžmane kao i rasad.

- Od kada je pijaca nadkrivena, posao je mnogo lakši. Više ne kisnemo, a i skriveni smo od sunca. Što odgovara i nama kao i mušterijama - kaže Ruža Petrović koja prodaje sadnice muškatli.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija