• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

09.05.2024

15:25

Albanci potvrdili! Zajedno sa Srbijom u organizaciju Evropskog prvenstva!

tanjug

Fudbal

Albanci potvrdili! Zajedno sa Srbijom u organizaciju Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije, Armand Duka, potvrdio je da se priprema zajednička kandidatura Srbije i Albanije za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade 2027. godine.

Prvi čovek komšijske države istakao je da njegova zemlja ne može sve sama.

- Trenutno, Albanija ne može sama da ispuni uslove. Potrebno je čak osam stadiona - rekao je Duka, a prema njegovim riječima, Srbija i Albanija će biti partneri u ovom projektu, a potrebna je velika posvećenost kako bi se takmičenje organizovalo.

Takođe, Duka je istakao da je zajedničko organizovanje turnira dobra vest i za albanski i za srpski narod.

 

Foto: Predrag Milosavljević

 

 

 

Ovim povodom oglasio se i Fudbalski savez Albanije na društvenim mrežama.

"Nakon uspešnog organizovanja prvog finala UEFA Lige konferencija u Tirani 2022. godine i dobijanja prava da organizuje finale Evropskog prvenstva 2025. godine za U-17 selekciju, Fudbalski savez Albanije nastoji da organizuje još jedan veliki evropski fudbalski događaj. Albanija je jedan od glavnih kandidata za domaćina finalnih utakmica Evropskog prvenstva za U-21 reprezentacije. Uputili smo zahtev UEFA, da Albanija bude jedna od zemalja domaćina za finale ovog takmičenja, ali nije ispunjen uslov za broj stadiona koji je potreban da naša zemlja ugosti sve finalne utakmice. Fudbalski savez Albanije će sarađivati sa Fudbalskim savezom Srbije na zajedničkom domaćinstvu finalne faze EURO 2027! Ovo je bez sumnje veoma ambiciozan projekat, koji bi Albaniju stavio u centar fudbalske pažnje celog kontinenta", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, nedavno je u Surčinu počela izgradnja Nacionalnog stadiona koji bi trebalo da bude kruna celokupnog projekta za poboljšanje fudbalske infrastrukture. Na početku izgradnje novog doma nacionalnog tima najavljena je organizacija finala Lige Evrope u bliskoj budućnosti.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je nedavno velike planove.

- Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, a kod nas zatvaranje - rekao je Aleksandar Vučić.

Ostaje da se vidi koje će još gradove Srbija kandidovati za ovo takmičenje, pošto su u prethodnom periodu izgrađeni stadioni u Loznici, Zaječaru i Leskovcu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kraj! Superligaš smenio trenera!
Fudbal

Kraj! Superligaš smenio trenera!

Fudbalski klub Voždovac uručio je otkaz treneru Nikoli Mitiću (32) nakon serije loših rezultata koji su inače stabilnog superligaša doveli na korak do ispadanja iz lige.

09.05.2024

14:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija