• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2024

13:35

Zapad je taj koji hoće nasilje i ratove! Republika Srpska želi miran razlaz sa BiH koja je smatra genocidnom! (VIDEO)

Informer

Live TV

Zapad je taj koji hoće nasilje i ratove! Republika Srpska želi miran razlaz sa BiH koja je smatra genocidnom! (VIDEO)

Podeli vest

Čuđenje Zapadnih hegemona što Republika Srpska hoće miran rastanak sa BiH, a ne primenom sile, komentarisao je gost Info jutra, Marko Petrović iz Srpsko-ruske stranke.

Marko Petrović iz Srpsko-ruske stranke ukazao je na činjenicu da kad god se Zapad negde igrao medijatora sukobi su se samo produbljivali što je na Balkanu bilo evidentno.

- Ovo je bio neuspešni pokušaj Zapada da svali krivicu na celokupni srpski narod, jer ako govorimo o individualnoj krivici za to postoje međunarodni sudovi, pogotovo kad uzmemo da se u rezoluciji nije navelo nijedno ime. Srbi nisu neko koga oni mogu lako kolonizovati i pritisci antisrpske akcije će se nastaviti. Srbija uopšte nije bila obaveštena nekoliko meseci da je rezolucija uopšte predlagana i zato je ovo velika diplomatska pobeda. Kada god su se ovde igrali medijatora samo su produbili sukobe i bili odgovorni za ratove u Bosni. Posledica ovoga biće mirno razgraničenje BiH i ponoviću ponovo, mirno razilaženje, jer mi za razliku od Zapada ne koristimo silu. Razdvajanje je potpuno realno, jer Republika Srpska ne želi da bude deo zemlje koja je smatra genocidnom. Nemačka i dalje vuče korene nacizma i oni sa ustaškom Hrvatskom su bili glavni zagovaraoci ove rezolucije - rekao je Petrović.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Naš sagovornik je dodao da koliko god se neko slagao sa politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili ne, nije moguće ignorisati lavovske napore koje je uložio pred očima celog sveta da sačuva srpski narod od stigme genocidnog naroda.

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija