• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2024

09:04

Nemačka koristi Hrvatsku kao kamen spoticanja na evropskom putu Srbije! Američki ambasador neće odvajanje Republike Srpske! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Nemačka koristi Hrvatsku kao kamen spoticanja na evropskom putu Srbije! Američki ambasador neće odvajanje Republike Srpske! (VIDEO)

Podeli vest

Nastojanje Hrvatske da u interesu Nemačke zada udarce srpskoj diplomatiji, komentarisala je gošća Info jutra, Aleksandra Tomić iz predsedništva SNS-a

Aleksandra Tomić iz  predsedništva SNS-a istakla je kako moderna Hrvatska ideološki leži na temeljima NDH čiji je glavni pokrovitelj Nemačka.

- Današnja Hrvatska je nastala na osnovama raspada SFRJ, ali je ideološki nastala na temeljima NDH uz pomoć nacističke Nemačke. Hrvatska je pobila i proterala veliki broj Srba, Evropa i Nemačka su patron Hrvatske, a setimo se da su nas blokirali u svakom koraku pregovora sa EU. Države u regionu ne žele da se Srbija pokaže u punom kapacitetu. Svet zatvara oči pred podacima o Jasenovcu, a građani ne znaju šta se desilo u Njujorku, već samo da je Nemačka sponzor neke tamo rezolucije. Dok je politiku vodila Angela Merkel bili su u dobrim odnosima sa Rusijom i ekonomija im je rasla. Prvi put je u EU digla svoj glas protiv nečega što se tiče Evrope zato što je i ona dosta prošla tokom Drugog Svetskog rata - rekla je Tomićeva.

Foto: informer/printscreen

 

Tomićeva je dodala kako se Milanović i Plenković ne slažu po mnogo toga, osim kada je u pitanju bilo šta što bi išlo protiv spoljnih interesa Srbije.

- Plenković ima podršku EU, ali kada su u pitanju hrvatski nacionalni interesi na uštrb Srbije Milanović i Plenković se slažu. Ovaj akt na svetskom nivou napravljen je da Republike Srpske ne bude što je potvrdio i američki ambasador, a ovu rezoluciju je izglasala manjina protivno demokratiji. Ono što Hrvate brine je pokretanje rezolucije o Jasenovcu čiji će glavni pokretač biti Srbija. Ukoliko imamo situaciju i probleme sa posledicama ove rezolucije poput ukidanja Republike Srpske i finansijske tokove unutar nje, dovešće do toga da Dejtonski sporazum o tri konstitutivna naroda neće postojati i mir će biti ugrožen. Zbog toga je Dodik rekao da treba biti mirnog razlaza u BiH, na šta je američki ambasador rekao da neće biti ni reči - rekla je Tomićeva.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić je opoziciji za sve kriv! Brnabić: Ne prestaju sa dehumanizacijom porodice predsednika Srbije!
Politika

Vučić je opoziciji za sve kriv! Brnabić: Ne prestaju sa dehumanizacijom porodice predsednika Srbije!

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je da je opozicija još jednom iskoristila tragičan događaj kako bi se obračunala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i njegovog porodicom. Ona je gostujući u Jutarnjem programu televizije “Happy” rekla da predsednik Demokratska stranke Zoran Lutovac poziva na nasilje protiv porodice Vučić zloupotrebljavajući incident koji se desio u OŠ Jovan Dučić dodajući da najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja nad bilo kim, posebno prema prosvetnim radnicima.

17.06.2024

12:00

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija