• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

11:05

Republici Srpskoj treba referendum! Potrebna hitna revizija Dejtonskog sporazuma, mora se čuti srpski narod! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Republici Srpskoj treba referendum! Potrebna hitna revizija Dejtonskog sporazuma, mora se čuti srpski narod! (VIDEO)

Podeli vest

Potrebu revizije Dejtonskog sporazuma i ugroženost srpskog enititeta u BiH, komentarisao je gost Info jutra, Bojan Borovčanin iz Nacionalne inteligencije NIT.

Bojan Borovčanin iz Nacionalne inteligencije NIT izjavio je da trebamo zahvaliti predstavnicima okupiranih zemalja koje su glasale za rezoluciju, jer su time ujedinile srpski narod više nego ikad.

- Cela ova borba Zapada se sastoji od toga da Srbin klekne i više nikad ne podigne tri prsta i pomene boga. Treba da se zahvalimo predstavnicima okupiranih zemalja koje su glasale za rezoluciju, zato što su nas ujedinile. Srbinu ne može da smeta srpska zastava i patriotska pesma, može da smeta samo nekima koji se pišu kao Srbi, a na platnom spisku su onih koji su finansirali sramnu rezoluciju. Deo opozicije čeka da se desi neki Ribnikar ili tragedija u našem narodu kako bi upirali prstom u nekoga, a takvi su uništili SFRJ, negiraju da Srbi žive preko Drine i ne znaju šta je Srbija i njena kultura. Revizija Dejtonskog sporazuma možda jeste rešenje. Zašto se mi bojimo demokratskog opredeljenja naroda i referenduma u Republici Srpskoj koja ima svoju autonomiju i granice. Treba da održimo taj referendum da vidim šta Srbi tamo misle i da se mirno odvoje od BiH - rekao je Borovčanin.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Borovčanin je naveo da Srbi nisu pretnja za BiH, jer ni Dušan Silni nije napadao Bosnu zato što bi to video kao bespotreban i bratoubilački sukob.

- Mi nikada nismo bili osvajački narod, mi se ponosimo Dušanovim carstvom, pitanje je zašto Dušan u svoj svojoj sili nije osvojio Bosnu. To je zato što nije video potrebu da ratuje protiv svoje braće. Mene neće iznenaditi neka nova situacija, kada smo mi imali 7 dana da kažemo da kao narod nismo imali neku stresnu situaciju - rekao je Borovčanin.

Celu emisiju možete pogleadati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija