• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2024

19:25

Posle Gaze i Ukrajine, Amerika kuva novo žarište i to na Balkanu?! Zapad više i ne krije direktan udar na pravoslavlje! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Posle Gaze i Ukrajine, Amerika kuva novo žarište i to na Balkanu?! Zapad više i ne krije direktan udar na pravoslavlje! (VIDEO)

Podeli vest

O aktuelnim svetskim žarištima, pre svega o specijalnoj vojnom operaciji u Ukrajini i o sukobu na Bliskom istoku, govorili su gosti Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam, Nemanja Dević istoričar i Aleksandar Pavić politikolog.

Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam, navodi da Zapad ima za cilj da napravi žarište na Balkanu, preko hibridnih sukoba u BiH.

- Rusija je napravila platformu za dogovore i kompromise za bezbednost ugroženih suverenih država. Ukazano je da Zapad svesno proizvodi žarišta u Ukrajini i na Bliskom istoku, a sada žele da prave novo žarište na Balkanu. Predsednik Putin i Dodik imaju veliko poverenje, a to je jako bitno, jer se dešavaju hibridni sukobi u BiH, a Zapad ima za cilj da napravi žarište na Balkanu - objasnio je Galijašević.

Foto: Informer printscreen

Dževad Galijašević

 

Nemanja Dević, istoričar, ističe da je američka imperija opala, dok Ruska Federacija drži sve konce u svojim rukama u svetu.

- Pritisak i jednostrana politika nije omogućila da se čuje glas, a sada se svet menja i moguće je čuti i druge glasove. Američka imperija je opala, a sada treba praviti puteve ka prijateljskim zemljama u kojima može da se sačuva svoj suverenitet. Ruska Federacija drži sve konce u svojim rukama i bitno je što su naši predstavnici učestvovali. Možemo da budemo bačeni u neki novi 27. mart, a to Zapad želi - kazao je Dević.

Naš sagovornik dodaje i da Zapad želi da napravi podelu i raskol u pravoslavnom svetu.

- Pokušavali su decenijama da prave nove nacije na Balkanu i nove religije i podelu SPC u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori. Sada se to dešava u Ukrajini gde se odvaja pravoslavlje. Po Zapadu postoje loši i dobri pravoslavci, kao što smatraju da imaju loše i dobre pravoslavce. Ide se na to da se u pravoslavnom svetu napravi raskol - istakao je Dević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Aleksandar Pavić i Nemanja Dević

Aleksandar Pavić politikolog, navodi da su zemlje na forumu o bezbednosti u Sankt Peterburgu osudile sramnu rezoluciju o Srebrenici.

- Forum u Sankt Peterburgu je bio bezbenosnog tipa i učestvovale su sve zemlje koje nisu pod upravom NATO pakta. Putin je upozorio da nisu samo teroristi ti koji prave nestabilnost, već i strane službe. Zajednička poruka je osuda rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, ali osuđen je i jedan od inicijatora Nemačka, koja je pravila genocide u kojima su stradale desetine miliona ljudi - rekao je Pavić.

Prema rečima našeg gosta ruske snage se bore protiv ukrajinskih ustaša.

- Ustaše su ubacivane u komunističku Jugoslaviju da bi se napravilo uporište u zapadnim službama. Takva je situacija i u Ukrajini, pa se može nazvati da i tamo ima ustaša, ali ukrajinskih ustaša i zato se na sve načine ruske snage bore protiv njih - zaključio je Pavić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija