• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.05.2024

15:00

Epidemija povreda "kosi" Novakove rivale! Popadali pred vrhunac sezone na šljaci

profimedia

Tenis

Epidemija povreda "kosi" Novakove rivale! Popadali pred vrhunac sezone na šljaci

Podeli vest

Masters u Rimu, poslednja priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske (od 26. maja do 10. juna), počinje 9. maja, a ne pamti se kada je protekao bez brojnih vrhunskih tenisera, koji su se povukli zbog povreda.

Zavladala je prava "epidemija" povreda među teniserima tri nedelje pred Rolan Garos, drugi grend slem u sezoni, pa je pitanje u kakvoj formi će ga dočekati. To nije loša vest za Novaka Đokovića koji je od nekih igrača stariji i 17 godina, posebno jer ove sezone ne briljira, a nije ni igrao mnogo, jer sa 36 godina snagu čuva za ono što je najvažnije - grend slem turnire i Olimpijske igre.  Nole je sa 20 godina retko propuštao turnire, igrao je i 80 mečeva godišnje, ali očigledno je da Siner i Alkaraz nisu na tom nivou. Pitanje je ko će potpuno zdrav dočekati takmičenje na šljaci u Parizu. Dok se oni oporavljaju Nole će napasti pehar u Rimu i spreman dočekati Otvoreno prvenstvo Francuske.

Alkaraza boli podlaktica

Muku muče sa povredama najozbiljniji rivali našeg asa - Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner. Španac ima problem sa desnom podlakticom, zbog koje je morao da propusti Monte Karlo i Barselonu, pre nego što se pojavio u Madridu. U četvrtfinalu ga je nakon preokreta eliminisao Andrej Rubljov. Kako ne bi ništa rizikovao za Rolan Garos, odlučio da se povuče i sa mastersa u Rimu. Nije na onom nivou od pre godinu dana, od Vimbldona prošle sezone osvojio je samo masters u Indijan Velsu, premalo za igrača koga su u Londonu proglasili novim kraljem tenisa. Poražen je posle toga u  četvrtfinalu Majamija, a potom u "Magičnoj kutiji".


- Osetio sam bol nakon igranja u Madridu, nelagodnost u mojoj ruci. Danas sam imao preglede i imam otok na mišiću podlaktice, što je posledice pređašnje povrede. Nažalost, ne mogu igrati u Rimu, moram započeti svoj oporavak kako bih igrao 100 odsto bez bola - kazao je Alkaraz.

 

Foto: tanjug/ap

Karlos Alkaraz

 

Siner ozbiljno povređen

Povreda je u Madridu zaustavila i Sinera, najboljeg tenisera sveta u sezoni. Povukao se pred četvrtfinale mastersa u Madridu, pa je onda otkazao i učešće na turniru u Rimu. Siner je otkrio da je reč o povredi desnog kuka. Takođe, napomenuo je da će igrati Rolan Garos samo ako bude sto odsto spreman.

- Igraću na Rolan Garosu samo ako budem sto odsto spreman. Neću da ulazim u detalje povrede, isprva smo mislili da nije ništa ozbiljno, ali su analize i skener pokazali da tu postoji nešto što nije u redu. Jedna stvar je sigurna, a to je da ako se ne oporavim sto odsto, onda će mi trebati više vremena, a neću da izgubim tri godine svoje karijere. Boli me što ne igram sada, ali moram da osiguram da moje telo ozdravi i to je najvažnija stvar -  rekao je Siner na konferenciji u Rimu.

Siner ove sezone ima skor od 28 pobeda i samo dva poraza, kao i titule u Australiji, Roterdamu i Majamiju. Ali, moramo da pomenemo da do smene na vrhu ATP liste neće doći pre Rolan Gara. Italijan će šansu imati u Parizu pošto Novak brani maksimalnih 2.000 bodova. Sa druge strane, Siner je prošle sezone eliminisan već u drugom kolu.  

 

Foto: Tanjug/AP

Janik SIner

 

Rusa boli noga

Danil Medvedev je u Madridu predao meč u četvrtfinalu Jiržiju  Lehečki. Igraće u Rimu, mada Rus mrzi šljaku, pa ne bi bilo iznenađenje da brzo završi takmičenje.

- Moja noga je odbila da radi. Bol sam osetio u trenutku kada sam riternirao. On je igrao servis-volej, skratio loptu, a ja sam krenuo napred. Pokušao sam da ubrzam, ali sam odjednom osetio kako mi je kuk blokirao. Nisam mogao da sprintam, kao kada osetiš grč ili distorziju. Ni sam ne znam šta je tačno od ovo dvoje - rekao je Medvedev koji je ove godine izgubio finale Australijan opena od Janika Sinera,  finale Indijan Velsa od Alkaraza i polufinale Majamija od Italijana.

 

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

 

Novak ima problem sa kondicijom


Kod Novaka Đokovića ove sezone je uzbudjive van terena nego na njemu. Zaustavljen je u polufinalu Australijan openu i Monte Karlu, na startu Indijan Velsa, a nije igrao u Majamiju i Madridu. S druge strane, burno je bilo van terena, otpustio je trenera Gorana Ivaniševića, pa sad radi sa Nenadom Zimonjićem, a za fizičku spremu, umesto Marka Panikija, ubuduće će biti zadužen  Gebhard Grič, dobro poznati Austrijanac, koji je član tima bio i od 2009. do 2017. godine.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

 

Evidentno je da Đoković ima problema sa kondicijom. Videli smo to u Monte Karlu kada se nakon dugih razmena borio za vazduh. Videćemo da li će Australijanac imati dovoljno vfremena da to popravi za Rolan Garos, jer je Novaku Rim samo zagrevanje za Pariz. Plan je da tempira formu i bude na vrhuncu tokom dve nedelje takmičenja na "Kupu musketara.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12