• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.05.2024

14:00

Novakovi navijači biće besni! Organizatori mastersa u Rimu otvoreno favorizuju Sinera, evo i kako!

Starsportphoto

Novak Đoković

Novakovi navijači biće besni! Organizatori mastersa u Rimu otvoreno favorizuju Sinera, evo i kako!

Podeli vest

Organizatori mastersa u Rimu po svemu sudeći čine sve kako bi otežali Novaku Đokoviću (36) put do trofeja na tom turniru! Prema najavama sa Apenina, italijanski teniser Janik Siner (22) imaće dan više da se odmori u odnosu na srpskog tenisera, pa će takmičenje krenuti nešto kasnije u odnosu na prvog reketa sveta.

Masters u Rimu startuje u ponedeljak, 6. maja, a Novak Đoković i Janik Siner kao prva dva nosioca propustiće prvo kolo, pa će se na terenu naći tek u drugoj rundi. Druga runda za Novakovu stranu žreba kreće u sredu, a ona u kojoj se nalazi Siner tek u četvrtak.

Prema prvobitnim projekcijama, Srbin će se na terenu naći u četvrtak ili petak, dok će Siner imati dan duže za odmor i oporavak od povrede kuka, pa će na teren najverovatnije u subotu.

Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Janik Siner i Novak Đoković

 

"Organizatori mastersa i Rimu odlučili su da Sinerova polovina žreba kasnije krene turnir, kako bi Janiku maksimalno omogućili da se oporavi od povrede kuka. To znači da bi on svoj prvi meč mogao da odigra tek u subotu. Sa druge strane, polovina u kojoj se nalazi Novak Đoković kreće dan ranije", objavio je "OlyTennis" na društvenoj mreži "Iks".

 

 

Siner se nedavno povukao sa mastersa u Madridu zbog povrede, pa je bio primoran da preda meč protiv Feliksa Ože-Alijasima. S obzirom na to da će Siner igrati pred domaćom publikom, organizatori su mu očigledno maksimalno izašli u susret kako bi se oporavio od povrede i bio spreman za start turnira.

Ipak, mnogi se pitaju ima li to smisla prema najboljem teniseru sveta i čoveku koji je čak šest puta osvajao taj turnir. Novaku će predstojeći masters biti jedan od najbitnijih turnira u dosadašnjem delu sezone, pošto će se boriti i za trofej, ali će i pokušati da stekne što bolju formu pred najvažnije turnire u 2024. godini, Rolan Garos i Olimpijske igre u Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija