• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.05.2024

06:30

Bruka klinaca! Novak ne igra, a ne mogu mu ništa! Pogledajte ATP listu

EPA-EFE/LUKAS COCH

Tenis

Bruka klinaca! Novak ne igra, a ne mogu mu ništa! Pogledajte ATP listu

Podeli vest

Najbolji teniser ikada Novak Đoković ne igra, ali dominira. Počeo je 424. nedelju na prvom mestu na ATP listi, a na njemu će ostati do kraja Rolan Garosa (od 20. maja do 9. juna).

Teniska istorija će pisati o ovome. Nole dominira i kada gubi, pa čak i kada se odmora. Uprkos slabom startu sezone, najbolji teniser sveta je i dalje na čelu ATP liste i na toj poziciji će sigurno ostati makar do 10. juna! To znači da će Đoković biti najbolji teniser sveta 428 sedmica, čak 118 nedelja više nego nekadašnji rekorder Rodžer Federer.

Đoković je prvi na ATP listi sa 9,990 bodova, dok 1,130 poena manje ima Janik Siner sa 8,860, a Karlos Alkaraz ove nedelje ima 7,345 bodova, pošto je izgubio čak 800 u Madridu, jer nije uspeo da odbrani trofej.  Danil Medvedev je četvrti na svetu sa 7,195 poena, slede Aleksandar Zverev sa 5,435 i  Andrej Rubljov, koji je posle osvajanja Madrida napredovao dve pozicije,  pa je ove nedelje šesti sa 4,740 bodova. Na sedmom mestu je Kasper Rud ima 4,535 bodova, pa Stefanos Cicipas na osmom sa 3,860, Hubert Hurkač (3,730), dok je deseti Grigor Dimitrov (3,560 bodova).

 

Foto: EPAIMAGES

Andrej Rubljov osvojio masters u Madridu

 

Od ostalih srpskih igrača Laslo Đere je na 44. poziciji ima 1.050 bodova, na 58. je Miomir Kecmanović sa 850, napredovao je čak osam pozicija,  Dušan Lajović sa 811 poena je na 64. mestu, a Hamad Međedović je sad 121. sa 522 bodova, napredovao je devet mesta.

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Podsećamo da je Nole eliminisan u polufinalu Australijan opena, pa na startu Indijan Velsa, u Majamiju nije igrao, kao ni u Madridu, a u Monte Karlu je takmičenje završio u borbi za finale. I pored toga je nedodirljiv na prvom mestu pošto su njegovi glavni rivali u Madridu imali mnogo problema. Janik Siner je zbog povrede morao da preda četvrtfinalni meč bez borbe, a u istoj rundi ispao je i Karlos Alkaraz. Pored toga,  njih dvojica su potvrdili da neće igrati na mastersu u Rimu, kako bi se pripremili za nastup na Rolan Garosu, koji startuje krajem maja. Zbog toga Nole ne mora da brine za čelnu poziciju na ATP listi. Klinci danas definitivno nisu što su nekad bili. Kada se vratimo 15 godina ranije, Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer retko su propuštali turnire, posebno masterse. Po svemu sudeći Alkaraz i Siner nisu na njihovom nivou.

 

Foto: EPA

Novaka Đokovića čeka takmičenje na mastersu u Rimu

 

Nije na odmet pomenuti da će Novak biti prvi nosilac na Rolan Garosu. Pred takmičenje u Parizu čeka ga masters u Rim  koji počinje 9. maja, a braniće samo 180 bodova iz prošle sezone kada je stigao do četvrtfinala, pa bi dobrim nastupom mogao da poveća bodovnu prednost pred drugi grend slem sezone. Novak će braniti titulu i 2.000 bodova, a pred njim je ozbiljan zadatak da zadrži prvo mesto ATP karavana. Mada, to nije primaran cilj, nego Otvoreno prvenstvo Francuske.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12