• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2023

18:40

Hrvat pred meč sa Novakom: On je najbolji, divim mu se!

EPA

Tenis

Hrvat pred meč sa Novakom: On je najbolji, divim mu se!

Podeli vest

Drugi reket sveta, Novak Đoković će se u osmini finala Ju-Es opena susresti sa hrvatskim predstavnikom Bornom Gojom, koji kaže da izuzetno poštuje srpskog asa i divi se njegovim dostignućima.

Borna Gojo je sve iznenadio svojim sjajnim partijama na Ju-Es openu. Niko nije očekivao da će Hrvat, trenutno 105. teniser sveta, stići čak do osmine finala prestižnog turnira u Njujorku.

Sutra, ne pre 17 časova, nasuprot sebe imaće svog idola i drugog tenisera sveta, Novaka Đokovića. Gojo ističe da je za njega Novak najbolji teniser svih vremena i ukazuje mu ogromno poštovanje za neverovatna dostignuća u karijeri.

Foto: AP PHOTO

Poštuju ga rivali - Novak Đoković

Divim se Novaku, imam ogromno poštovanje prema njemu i prema njegovim dostignućima. On je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno. On je najbolji ikad, u to nema sumnje. Treba da se pripremim za taj meč najbolje što mogu, i da mislim na svoju igru - rekao je 25-godišnji Hrvat.

Gojo će sjajnim plasmanom na Ju-Es openu obezbediti najbolju poziciju na ATP listi u dosadašnjoj karijeri. Ukoliko, prema očekivanjima mnogih, izgubi od Đokovića u osmini finala, zauzeće 76. mesto na svetu, što znači da će napredovati čak 29 mesta!

Nema dilemu oko toga ko je favorit pred njihov sutrašnji meč, ali kaže da se raduje izazovu i duelu sa teniserom poput Đokovića.

- Novak je veliki favorit. Imam tremu i očekujem ekstremno težak meč i veliki izazov za mene, nešto novo u mojoj karijeri. Veselim se i nadam se da ću pokazati dobar tenis - rekao je Splićanin.

Foto: EPA

Borna Gojo

Gojo je do sada izgubio samo jedan set i to od Hamada Međedovića u prvom kolu kvalifikacija. Ipak, još nikada Gojo nije igrao na stadionu velikom kao što je Artur Eš.

- Nadam se uzbudljivoj atmosferi. Doživeti tako velike stadione je nešto zbog čega počnete da se bavite sportom. Sigurno će biti navijača s obe strane. Imam nekoliko prijatelja koji rade tu, došli su mi i sestra i otac. Došli su mi i neke kolege i trener sa faksa - zaključio je Gojo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija