• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2023

16:52

Alkaraz se već pravda: Novaku je olakšan put do finala!

Reuters

Tenis

Alkaraz se već pravda: Novaku je olakšan put do finala!

Podeli vest

Španski teniser, Karlos Alkaraz rekao je da pomno prati sve mečeve na ovogodišnjem Ju-Es openu, a prokomentarisao je i deo žreba u kojem se Novak Đoković nalazi i nazvao ga lakim!

Karlos Alkaraz je prvi nosioc turnira u Njujorku i brani titulu osvojenu prošle godine. Odredbom žreba, prvi teniser sveta i Novak Đoković ne mogu se susreti pre finala prestižnog turnira.

Foto: Tanjug/AP

Alkaraz i Đoković nakon finala Sinsinatija

U kosturu Novakovog žreba više nema četvrtog nosioca Holgera Runea, Kaspera Ruda, Stefanosa Cicipasa i Feliksa Ožea Alijasima, između ostalih. To nije promaklo Alkarazu koji je prokomentarisao kako je srpskom asu poprilično olakšan put do finala, u kojem svi već vide novi duel dvojice najboljih tenisera današnjice.

Đokoviću se otvorio žreb. Iznenadilo me je da su Rune i još neki teniseri iz te polovine tako brzo eliminisani,  ali tako je uvek na grend slemovima. Svi mečevi su teški, svako može da pruži jak otpor, nijedna partija se ne može dobiti unapred. Olakšan mu je put do završnice, ali i pored toga ne sme da se opusti. Kao ni ja. Jednostavno, svi teniseri mogu da naprave iznenađenje. Zbog navijača a i zbog samog sebe, voleo bih da igram finale sa Novakom - poručio je mladi Španac.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kasper Rud rano završio učešće

Priznao je da pomno prati sve mečeve i da uživa u neizvesnosti ovog turnira.

- Pratim rezultate, uvek znam šta se dešava. I to ne samo u mom delu žreba. Volim gren slem turnire jer ima mnogo interesantnih duela i stalno proveravam ko je pobedio - rekao je prvi teniser sveta.

Alkarazu će naredni rival biti britanski teniser Danijel Evans, a meč igraju danas od 18 časova (Eurosport), dok Đokovića, nakon pobede nad Laslom Đereom, očekuje duel sa Bornom Gojom iz Hrvatske sutra ne pre 17 časova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija