• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2023

18:20

Basketaši Srbije spremni za odbranu trona: Želimo zlato EP!

Tanjug

Košarka

Basketaši Srbije spremni za odbranu trona: Želimo zlato EP!

Podeli vest

Reprezentativci Srbije u basketu 3 na 3 spremaju se za predstojeće Evropsko prvenstvo u Jerusalimu (05. septembar - 07. septembar) na kojem naša selekcija brani zlato.

Basketaši Srbije su pre samo tri meseca obradovali naciju osvajanjem Svetskog prvenstva u dramatičnoj završnici protiv Sjedinjenih Američkih Država 21:19.

Sada, izabranicima Marka Ždera predstoji odbrana naslova prvaka Evrope, za koji su, kako kaže selektor, momci itekako spremni. Kontinentalno prvenstvo će takođe poslužiti i kao poligon za neka nova lica u reprezentaciji pred ono glavno - Olimpijske igre u Parizu 2024.

Foto: AP/Photo

Marko Ždero tokom perioda igranja

Ove godine branimo zlato sa prošlog prvenstva. Ambiciozno putujemo za Jerusalem, da opet uzmemo evropsko zlato. Ekipa je izmenjena za razliku od prošlog takmičenja, debitanti su Nemanja Barać i Sefan Kojić. Ovo je sve priprema za Olimpijske igre 2024. godine. Cilj je da što više igrača prodje kroz reprezentaciju i da budemo spremni za Pariz - poručio je Ždrero.

Tim Srbije činiće  Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać, dok će ih sa klupe voditi Danilo Lukić. Jedan od dvojice aktera prilikom osvajanju sveta, bio je Marko Branković koji ističe da novi basketaši neće poremetiti ritam ekipe, pošto se svi odlično poznaju.

- Mi smo aktuelni evropski prvaci i želimo da ponovo osvojimo Evropsko prvenstvo. Ekipa se jeste promenila ali to su sve momci koje dobro poznajemo i spremili smo se dobro za takmičenje. Daćemo sve do sebe da ponovo osvojimo zlato - rekao je Branković.

Foto: AP/Photo

Osvajači Svetskog prvenstva - Marko Branković, Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić

 

Srbija je, naravno, favorit za osvajanje najsjajnijeg odličja, ali taj dodatni pritisak neće uticati na igrače i na njihove partije na terenu, smatra debitant u dresu "orlova" Nemanja Barać.

Navikli smo na velika očekivanja. Sada je pritisak veći zbog zastave i zbog grba ali je samim tim i motiv mnogo veći. Idemo da osvojimo medalju i da se vratimo kao pobednici. Trema postoji ali nisam mlad, prošao sam dosta tokom karijere - izjavio je Barać.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija