• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

02.05.2024

18:34

Peti uzastopni poraz Partizana! Vojvodina u 94. minutu zaledila Humsku (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Peti uzastopni poraz Partizana! Vojvodina u 94. minutu zaledila Humsku (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana doživeli su petak uzastopni poraz u svim takmičenjima i večeras na svom terenu izgubili od Vojvodine sa 3:2 (2:1) u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Crno-beli tako pod palicom novog trenera Alberta Nađa, koji je pre samo tri dana zamenio smenjenog Igora Duljaja, nisu uspeli da prekinu agoniju, koja traje već nekoliko nedelja u Humskoj. "Parni valjak" je ovim porazom petim uzastopnim ugrozio drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer ima za vratom diše trećeplasirani TSC. 

Foto: Starsportphoto

 

Partizan je bio na pragu remija i osvajanja vrednog boda, ali su gosti u poslednjim trenucima meča, tačnije četvrtom minutu sudijske nadoknade golom Njegoša Petrovića stigli do velike pobede. Crno-beli su tako na trećem uzastopnom meču primili gol u sudijskoj nadoknadi i izgubili.

Novi trener crno-belih Albert Nađ odlučio je da napravi nekoliko izmena u startnoj postavi, pa se u startnoj postavi posle dugo vremena našao pomalo zaboravljeni štoper Siniša Saničanin, a šansu su dobili i Aleksa Janković i Mateja Stjepanović. Ipak, nije uspeo Nađ da time razmrda poljuljani "parni valjak". 

Foto: Starsportphoto

 

Ekipa Božidara Bandovića od prvog sudijskog zvižduka krenula je ofanzivno ka protivničkom golu. Ni loše vreme i pravi potop u Humskoj nije sprečio goste da u prvih 15 minuta ozbiljno vrše pritisak na protivnički kazneni prostor i da četiri puta zaprete Jovanoviću. Pokušavali su Vukanović i Seri, ali se Partizan nekako odbranio. 

U jeku Vošine ofanzive, crno-beli su praktično iz prve stvorene šanse stigli do vođstva i to posle greške gostiju. Zahid je prošao po levoj strani, potom poslao povratnu loptu u peterac u nameri da razigra nekog od svojih igrača, ali je lopta pogodila fudbalera Vojvodine Đorđa Crnomarkovića u koleno i završila u mreži Carevića. 

Samo par minuta kasnije mogao je Partizan da vrati Vojvodini istom merom, Saničanin je u nameri da ispuca loptu neoprezno gađao direktno golmana Jovanovića, koji je na sreću dobro reagovao. Gol nije poremetio izabranike Bandovića, koji su nastavili u ritmu u kojem su igrali i pre pogotka domaćih. Nastavile su "lale" da budu konkretnije, ali nisu uspevali da pronađu put ka golu crno-belih.

Na drugoj strani, mogao je Partizan ponovo da ni iz ničega duplira prednost, ali je Mateus Saldanja propustio veliku šansu u 37. minutu. Kalulu je pronašao Brazilca, a ovaj sa desetak metara šutirao iz prve, ali je Carević odlično intervenisao. 

Foto: Starsportphoto

 

Kazna za promašaje usledila je ubrzo, kada su "lale" kreirale "blickrig" za preokret. U glavnim ulogana našli su se Zikić i Seri. Prvo je u 38. minutu kapiten Voše odlično centrirao da desne trane na drugu stativu gde je vezista iz Obale Slonovače iskoristio grešku golmana Jovanovića i praktično ugurao loptu u mrežu za 1:1.

Samo šest minuta kasnije usledio je novi šok u Humskoj. Ovog puta Seri je proigrao Zukića, koji je sa ivice šesnaesterca poslao fantastičnu parabolu iza leđa golmana Jovanovića za potpuni preokret. 

Foto: Starsportphoto

 

Posle izuzetno sadržajnog prvog poluvremena, bilo je za očekivati da će ekipe i u nastavku igrati u visokom i jakom ritmu. Nađovi puleni su dosta bolje ušli u drugih 45 minuta, daleko koncentrisanije i konkretnije su igrali. Ubrzo su za takvu igru i nagrađeni. Igrao se 58. minut kada je Partizan ukrao loptu gostima, Natho je potom uputio pas ka Nikoliću, a ovaj proigrao Aranđela Stojkovića, koji je utrčao u pravom trenutku i iskosa matirao Carevića za 2:2 za radost malobrojnih pokislih do kože navijača u Humskoj.

Ipak, nije prošlo ni 60 sekundi od izjednačenja, a usledio je novi šok u Humskoj. Novosađani su izveli korner i ponovo zatresli mrežu, ali je zbog prekršaja nad Antićem poništen gol. U završnici usledila je ofanziva gostiju, prvo je u 67. minutu Vukanović pogodio prečku, da bi desetak minuta kasnije "lale" ponogo matirale Jovanovića, ali je i ovaj put pogodak poništen i opet zbog ofsajda. Vojvodina je ponovo izvela korner, a najviši u skoku bio je Ivanović i glavom zatresao mrežu. Ipak, usledila je intervencija iz VAR sobe i posle pogledanog snimka utvrđeno je da je pogotku prethodio faul nad jednim igračem Partizana u petercu.

Foto: Starsportphoto

 

I kada se činilo da će crno-beli sačuvati bod, usledio je nokaut u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović iskoristio je loše postavljanje domaće ekipe i sa 20-ak metara raspalio po lopti, koja je uz pomoć stative završila u mreži, a Jovanović nije stigao ni da reaguje, već je samo pogledom sve ispratio.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi upozoravaju, Fico je samo početak, u opasnosti su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad!
Nimalo naivno

Rusi upozoravaju, Fico je samo početak, u opasnosti su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad!

Ruski političari i zvaničnici sugerišu da bi ukrajinske obaveštajne službe, uz ključnu podršku Zapada, mogle da stoje iza atentata na slovačkog premijera Roberta Fica. Oni upozoravaju kako je malo verovatno da će ovo biti poslednji slučaj ove vrste i da su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad verovatna meta - nebitno na kojoj poziciji se nalazili!

17.05.2024

08:34

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija