• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

28.04.2024

12:30

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Starsportphoto

Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Podeli vest

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

Prema Obradovićevim rečima, kada se završi sezona uslediće razgovori sa postojećim igračkim kadrom oko produžetka saradnje ili eventualnog rastanka, a kako stvari stoje u ovom trenutku, malo je košarkaša koji imaju zagarantovano mesto u timu i za narednu takmičarsku godinu.

Prioritet su igrači koji su trenutno u klubu. Neki imaju ugovore, nekima isitče. Prioritet je da sa njima napravimo razgovore. Prvi i osnovni cilj je da se prvo plasiramo u finale ABA lige. Kao ozbiljan klub imamo planove, pričamo o tome šta je to što može da se promeni. Retko koji tim radi, a da ne promeni nijednog igrača. Vodićemo računa o svemu tome, ali je najvažniji plej-of ABA lige - rekao je juče Obradović na konferenciji za medije, čime je pokrenuo temu ko bi mogao da ode iz kluba narednog leta.

Foto: Starsportphoto

Obradović i predsednik kluba Ostoja Mijailović

 

Treba napomenuti da u ovom momentu apsolutno nema nikakvih naznaka kakav će tim crno-beli imati naredne sezone, odnosno, sve je na nivou spekulacija. Ono što su činjenice je da u aktuelnom igračko kadru koji broji 14 košarkaša svega njih petorica imaju ugovore i za narednu sezonu.

Od tih petorice, samo su dvojica za koje već sada može da se kaže ili da će ostati ili da će klub sve učiniti da ih zadrži. Svima ostalima ugovori ističu na kraju ove sezone, a samo za jednog od njih može da se kaže da će najverovatnije ući u nove pregovore oko produžetka saradnje.

Dakle, stvari stoje ovako. Ugovore sa košarkaškim klubom Partizan za narednu sezonu imaju kapiten Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica. Po trenutnom stanju stvari, Panter i Ledej trebalo bi da su sigurni za sledeću sezonu, pa čak i ako se pojave određene ponude veruje se da će klub sve učiniti da ih zadrži. Obojica imaju fantastičan status među "grobarima" i u samom klubu, pa je teško zamisliti da čak i ako crno-beli ne budu igrali Evroligu njih dvojica odu iz kluba.

Foto: Starsportphoto

Predvodi Partizan i dogodine: Kevin Panter

 

Panter je nedavno u razgovoru sa novinarima potvrdio da ostaje.

- Prošle godine sam potpisao dvogodišnji ugovor. Tako da... - rekao je Panter, iz čega se moglo zaključiti da ne mrda nigde.

Za ostale momke kojima saradnja ističe 2025. ne može se isto reći kao za Pantera i Ledeja. Što se tiče još jednog ljubimca "grobara" Alekse Avramovića, nedavno su se pojavile informacije da ga želi veliki broj klubova i da je Partizan spreman da ga proda. Sjajni reprezentativac Srbije nije u formi kao protekle sezone, ali imao je i pehove sa povredama, pa ostaje da se vidi kakva će biti njegova sudbina.

Ugovor za sezonu 2024/25. imaju i Jaramaz i Koprivica. Ognjen takođe nije u formi kao ranije i ima manju minutažu. Plus mu je to što je srpski igrač i reprezentativac, pa je kako sada stvari stoje bliži ostanku nego odlasku, uprkos slabijim izdanjima. Balša, sa druge strane, i dalje je mlad igrač i verovatno će ostati i naredne sezone, mada pitanje je sa kakvom ulogom.

Što se tiče momaka kojima ističu ugovori na kraju ove sezone, nema sumnje da će u klubu obaviti razgovore sa Džejmsom Nanelijem, pre svih. Poznato je da se radi o vrlo kvalitetnom igraču, koji ume da bljesne i kad nije u formi, pa bi mogao i on da ostane deo tog udarnog trija sa Panterom i Ledejem, bar još godinu dana.

Foto: abaliga.com

Slede pregovori: Džejms Naneli

 

Misterija je šta će biti sa Alenom Smailagićem, koji je ove sezone takođe igrao lošije nego prethodne, ali je mlad i domaći igrač i kao takav uvek je dobrodošao u ekipu. Što se tiče ostalih, bliži su odlasku nego ostanku.

Tu se pre svega misli na tandem Amerikanaca Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski. Obojica su izuzetno kvalitetni igrači, ali utisak je da se nisu najbolje snašli u prvoj evropskoj sezoni. Obojici ističu ugovori i njihova želja, kao i svih Amerikanaca u Evropi, jeste da se vrate u NBA ligu.

Mateuš Ponjitka počeo je da igra dobro tek u poslednje vreme, a kod njega je interesantno da ima opcioni ugovor koji uključuje dodatnu sezonu. To znači da klub na kraju sezone, ako bude zadovoljan sa njim, može da aktivira još godinu dana i da on ostane u Humskoj. Pitanje je, međutim, da li je Poljak igrama ove sezone to i zaslužio.

Foto: Starsportphoto

Vraća se u Ameriku? Frenk Kaminski

 

Danilo Anđušić je najstariji igrač ekipe i nema ulogu kakvu je imao u prvom mandatu. I njemu ističe ugovor i zasad je neizvesno šta će biti. Slična situacija je i sa Urošem Trifunovićem, koji je doduše dosta mlađi od Danila i svakako će biti razgovora i sa njim. Utisak je da bi kao domaći igrači mogli da ostanu, ali sa ne tako velikom ulogom.

Najbliži odlasku je Amerikanac sa hrvatskim pasošem Džejlin Smit. On je nedavno tek dobio šansu i iskoristio ju je, ali prethodno je više vremena provodio na tribinama ili u dnu klupe. Poslednja misterija koju treba da reše Željko Obradović i njegov stručni štab je šta će biti sa Brunom Kaboklom. Brazilac je imao neke blistave partije ove sezone, ali i neke loše, zbog čega će se ozbiljno analizirati da li je zaslužio produžetak ugovora ili će doći do rastanka.

Ovako izgleda lista igrača Partizana kojima ugovori ističu narednog ili ovog leta.

Kevin Panter – jun 2025.

Zek Ledej – jun 2025.

Aleksa Avramović – jun 2025.

Balša Koprivica – jun 2025.

Ognjen Jaramaz – jun 2025.

Mateuš Ponitka – jun 2024. +1 godina

Alen Smailagić – jun 2024.

Džejms Naneli - jun 2024.

Frenk Kaminski – jun 2024.

Uroš Trifunović – jun 2024.

Danilo Anđušić – jun 2024.

Pi Džej Doužer – Jun 2024.

Bruno Kaboklo – jun 2024.

Džejlin Smit – jun 2024.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

Kurtijevi Srbi u Leposaviću na čelu s Radoicom Radomirovićem stide se srpske trobojke i Svetog Vasilija (foto)
Politika

Kurtijevi Srbi u Leposaviću na čelu s Radoicom Radomirovićem stide se srpske trobojke i Svetog Vasilija (foto)

Večeras su s prvim mrakom Kurtijev poslušnik Radoica Radomirović i njegovi puleni po nalogu Kurtija ispred opštine Leposavić razvili zastavu na kojoj piše “Ovo je Evropa” i to stojeći ispod zastave tzv. Kosova, a sve kao reakcija na veličanstvenu srpsku trobojku koju su danas na praznik Svetog Vasilija Ostroškog Srbi ponosno razvili i poneli ulicama Leposavića!

12.05.2024

22:08

TV

Logor smrti postao je političko oružje! Bokan: EU je dozvolila da joj se Hrvatska pridruži ne odričući se svoje fašističke prošlosti i negiranja Jasenovca!
Live TV

Logor smrti postao je političko oružje! Bokan: EU je dozvolila da joj se Hrvatska pridruži ne odričući se svoje fašističke prošlosti i negiranja Jasenovca!

Negovanje nasleđa NDH od strane moderne Hrvatske, negiranje Jasenovca i sve jaču rusofobnu politiku Zapada, komentarisali su gosti Rata uživo, Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju, nekadašnji ministar odbrane SCG dr. Prvoslav Davinić, novinar Vlastimir Vidić i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

12.05.2024

20:04

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novi detalji skrivanja Legije! Krio ga u Makedoniji fudbalski menadžer Džaro, Tomo, Bobo i Zingo!
Hronika

Novi detalji skrivanja Legije! Krio ga u Makedoniji fudbalski menadžer Džaro, Tomo, Bobo i Zingo!

Odmah posle ubistva Zorana Đinđića, tadašnjeg premijera Srbije, Miorad Ulemek Legija koji je osuđen kao glavni organizator ovog ubistva krio se u Makedoniji. Njegov jatak je bio Velibor Džarovski Džaro čuveni fudbalski menadžer, mešetar i najveća legenda Makedonije, koji je nedavno preminuo i koji je dao zeleno svetlo da se ova tajna objavi nakon njegove smrti. A detalje nam otkriva odlično upućeni izvor Afere.

12.05.2024

13:41

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00