• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

09:05

Garantujem - Novak nije želeo da igra protiv Nadala u Parizu! Zverev nezadovoljan nakon žreba za Rolan Garos!

EPA

Novak Đoković

Garantujem - Novak nije želeo da igra protiv Nadala u Parizu! Zverev nezadovoljan nakon žreba za Rolan Garos!

Podeli vest

Nemački teniser nije imao sreće pošto će mu rival u prvom kolu biti Rafael Nadal!

Kada je zvanično potvrđeno da će Rafael Nadal biti učesnik Rolan Garosa ove sezone postalo je jasno - neko od nosioca će u prvom kolu imati pakleno težak zadata. Španac je slabo rengiran na ATP listi usled godinu dana pauze zbog povrede i našao se u nepovlašćenom delu žreba pred početak drugog grend slema u sezoni. 

Tu nesreću da izvuče Nadala u prvom kolu Rolan Garosa imao je - Aleksander Zverev. Nemački teniser će u ponedeljak po 11. put u karijeri odmeriti snage sa osvajačem 14 titula u Parizu. Biće to prilika za aktuelnog olimpijskog šampiona da se osveti Rafi za poraz od pre dve godine u Bulonjskoj šumi kada je Zverev doživeo povredu zgloba. 

- Bio sam na 'Šatrijeu' sa Rubljovim i trenirali smo i nakon tog sjajnog trenera brat mi je rekao i na početku sam mislio da se šali (smeh), ali da... Tako je kako je, da budem veoma iskren hteo sam igram opet protiv Nadala još jednom u karijeri jer nisam hteo da mi poslednja uspomena mojih mečeva protiv Rafe bude kako napuštam teren u kolicima. Idealno bih voleo da igram protiv njega u kasnijim fazama turnira, ali tako je kako je. On nije nosilac ove godine, ja jesam, težak je žreb, ali težak za obojicu. Videćemo šta će biti u ponedeljak - rekao je Zverev nakon žreba. 

Foto: EPAIMAGES

 

Postojala je mogućnost da se Nadal za mesto na Rolan Garosu bori kroz kvalifikacije, ali je ATP pre nekoliko meseci doneo pravilo o zaštićenom renkingu. Zbog toga, Španac je bez problema obezbedio mesto u Parizu, ali neće imati status nosioca. 

- Garantujem vam da Novak nije hteo da igra protiv Nadala u prvoj rundi, nije hteo Alkaras, ni Siner. Nisam ni ja hteo, ali tako je kako je. Bio je povređen, nije igrao mnogo i takvo mu je mesto na ATP listi. Nije idealno, ali istovremeno ništa ne možeš da uradiš. Svi su uzbuđeni zbog teške borbe u prvoj rundi - poručio je Zverer, a potom nastavio. 

- Garantujem vam da Novak nije hteo da igra protiv Nadala u prvoj rundi, nije hteo Alkaras, ni Siner. Nisam ni ja hteo, ali tako je kako je. Bio je povređen, nije igrao mnogo i takvo mu je mesto na ATP listi. Nije idealno, ali istovremeno ništa ne možeš da uradiš. Svi su uzbuđeni zbog teške borbe u prvoj rundi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija