• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

07:23

Minesota je na konopcima! Dončić dobio pesnicu u stomak, a onda uz zvuk sirene doneo drugi brejk Dalasu! (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

Minesota je na konopcima! Dončić dobio pesnicu u stomak, a onda uz zvuk sirene doneo drugi brejk Dalasu! (VIDEO)

Podeli vest

Dalas ima šansu da "metlom" savlada Vulfse u finalu Zapada.

Tokom većeg dela utakmice u Mineapolisu delovalo je da Timbervulfsi sve drže u svojim rukama. Minesota je suvereno grabila ka izjednačenju u finalu Zapadne konferencije, a onda se pojavio Luka Dončić i pokvario veče domaćim navijačima. Slovenački reprezentativac predvodio je Dalas do drugog brejka u "Target centru", a velikan iz Teksasa će naredne nedelje pred svojom publikom imati šansu da "metlom" očisti Vulfse i plasira se u veliko finale NBA lige - 109:108. 

Kao što smo već rekli, ulogu heroja iz Mineapolisa nosi - Luka Dončić. Plejmejker Dalasa je na tri sekunde pre kraja utakmice pogodio trojku za 109:108, imali su "vukovi" šansu da preko Naza Rida u poslednjem napadu dođu do pobede, ali je iskusni centar bio neprecizan tek drugi put za čitav meč pošto je trojke do tada šutirao 7/8! 

Ponovo je mnogo problema da održi disciplinu na terenu imala sudijska trojka. Do većeg haosa umalo je došlo sredinom treće deonice kada je Rudi Gober u nameri da preseče kontru Dalasa pesnicom u stomak udario Luku Dončića. Slovenac je uspeo da se iskontroliše, a onda trojkom za pobedu servira osvetu francuskom reprezentativcu. 

Ipak, ključnu ulogu u porazu Minesote imao je Entoni Edvards. Američki as tokom čitave sezone vuče "vukove" ka sjajnim rezultatima, ali je noćas podlegao pritisku. 13 sekundi pre kraja utakmice Edvards je bacio loptu u aut nakon pritiska Dereka Lajvilija, Mevsi su odgovorili tajm-autom iz kog je Dončić pogodio za tri poena i pobedu. 

Luka Dončić je meč završio sa 32 poena, pratio ga je raspoloženi Kajri Irving koji je u poslednjoj deonici ubacio četiri trojke za konačnih 20 poena. Na drugoj strani - Nez Rid bio je najefikasniji sa 23, dok je Entoni Edvards ubacio 21. 

Sledeća utakmica je u ponedeljak u 02.00, pa onda u sredu u 02.30, takođe u Dalasovoj dvorani. Podsećanja radi, u finalu Istočne konferencije Boston vodi sa 2:0 protiv Indijane, koja nije uspela da napravi brejk pre dolaska serije u Indijanapolis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija