• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

07:04

Srbija sve dalje od Olimpijskih igara! Drugi vezani poraz za odbojkaše u Brazilu!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Srbija sve dalje od Olimpijskih igara! Drugi vezani poraz za odbojkaše u Brazilu!

Podeli vest

Četa Igora Kolakovića ostavila bolji utisak u odnosu na meč sa Japanom, ali još uvek nedovoljan da se upiše druga pobeda u Ligi nacija.

Svesni činjenice da bi dobar rezultat u Ligi nacija naše odbojkaše mogao da odvede na Olimpijske igre, na raspolaganje Igoru Kolakoviću stavili su se oni najbolji. Dobro je počelo, pobedom protiv Irana sa 3:1, ali su usledila dva poraza i "orlovi" su došli u ozbiljan problem u borbi za plasman u Pariz! 

Budući da je Srbija neočekivano lako izgubila od Japana, selekcija Igora Kolakovića morala je da traži prosute bodove. Istina, duel protiv Brazila svakako nije najbolji način da se "vadimo", ali drugog izbora nije bilo. "Orlovi" su dali sve od sebe pred nešto više od 10.000 gledalaca u Rio de Žaneiru, no, to nije bilo dovoljno za pobedu - 3:1 (25:21, 25:20, 22:25, 25:22). 

Dobra vest za selektora je da je Srbija imala blistave momente u svojoj igri te da bi užasna predstava protiv Japana mogla da bude samo loš dan. "Orlovi" su pokalazi veliku želju da se pošteno pobiju sa Brazilom za pobedu što potvrđuje rezultat trećeg seta. Domaćin je od starta bio u prednosti sa tri ili četiri poena razlike, ali je Srbija stigla do 19:19 i prokretom smanjila ukupan rezultat. 

Foto: epaimages

 

Brazilce je do pobede predvodio Darlan sa 22 poena, Leal je dodao 17, a Maurisio 14. Sa druge strane, najefikasniji u srpskom taboru bio je Aleksandar Atamanasijević sa 14, pratio ga je Perić sa 13, dok je Kujundžić postigao 11. 

Nažalost, porazom od Nemačke naši odbojkaši ispali sa mesta koje vode na Olimpijske igre, ali šansa još uvek postoji. Da bi izborili mesto u Parizu izabranici Igora Kolakovića što pre moraju da se vrate na pobednički kolosek, a prva šansa za to je u nedelju od 19 časova protiv Nemačke. 

Na svetskoj rang listi ispred Srbije u borbi za Olimpijske igre trenutno su Italija, Slovenija, Argetina i Kuba. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija