• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

07:47

Pljušte pohvale za Lesora: Pokazao je karakter u Partizanu, zato je bio moj prvi pik!

Tanjug/AP

Košarka

Pljušte pohvale za Lesora: Pokazao je karakter u Partizanu, zato je bio moj prvi pik!

Podeli vest

Ergin Ataman oduševljen partijom nekadašnjeg košarkaša crno-belih.

Iza nas je prvi dan na završnom turniru Evrolige nakon kog smo saznali ko će se u nedelju boriti za titulu šampiona Starog kontinenta. Panatinaikos je u prvom polufinalu savladao Fenerbahče, dok je u drugom Real Madrid bio bolji od Olimpijakosa. Dakle, u finalu elitnog takmičenja gledaćemo duel Madriđana i Atinjana u "Uber Areni" u Berlinu. 

Nakon punih osam godina Panatinaikos se vratio u plej-of Evrolige i iste sezone došao do borbe za titulu. Da prvi čovek "zelenih" - Dimitris Janakopulos, sprema paklen tim postalo je jasno nakon što je Ergin Ataman imenovan za novog trenera. Turčin je gazdi Panatinaikosa prosledio listu želja, a prvo ime na njoj bilo je - Matijas Lesor. 

Nekadašnji centar Partizana je iza sebe imao sjajnu sezonu u crno-belom dresu. Malo je nedostajalo da povede beogradskog velikana do završnog turnira Evrolige, ali je incident u Madridu sve preokrenuo. Francuz je na kraju takmičarske godine rešio da podigne sidro i prihvati astronomski ugovor koji je dobio od Panatinaikosa. 

Saradnja Lesora i "zelenih" ispostavila se kao genijalna za obe strane. Francuz je sjajnim igrama u dresu Panatinaikosa stekao status najboljeg centra Evrolige, a u polufinalu protiv Fenerbahčea treneru Erginu Atamanu na pravi način se zahvalio na ukazanom poverenju. Partija protiv turskog velikana bila je izvanredna - 17 pona i 10 skokova. 

- Matijas je i prošle godine u Partizanu pokazao svoj karakter. On je bio dobar igrač, ali nisu mnogi razumeli njegov karakter. Zato je moja odluka bila da ga dovedemo. On je agresivan, energičan igrač, koji se uvek bori. Zato sam tražio da bude prvo pojačanje. Morate da imate takvog igrača, bio bih srećan ako unapredi slobodna bacanja, ako tu uradi spreman je za finale - rekao je nakon utakmice Ergin Ataman. 

Foto: EPA Images

 

Bio je Tučin svestan da će zbog svojih reči, verovatno, morati da plati kaznu. Nije se libio Ataman da kritikuje organizaciju završnog turnira Evrolige. Strateg Panatinaikosa je po dolasku u Berlin imao okršaj sa navijačima Fenerbahčea, a dotakao se i činjenice da sve ekipe na svakom koraku prate policijski psi. 

- Nedostatak organizacije u Nemačkoj i dalje traje. Policijski psi su na konferenciji za štampu, mogli bi da vas ugrizu. Ova organizacija koju su napravili Nemci je stvarno neverovatna - podvukao je Ataman. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija