• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

24.05.2024

23:16

Ništa od grčkog finala u Evroligi! Real za deset minuta pregazio Olimpijakos!

EPA Images

Košarka

Ništa od grčkog finala u Evroligi! Real za deset minuta pregazio Olimpijakos!

Podeli vest

Košarkaši Real Madrida savladali su ekipu Olimpijakosa rezultatom 87:76 i tako zakazali finalni meč sa Panatinaikosom, u borbi za šampionsku titulu Evrolige.

Iz ovog meča kao pobednici izašli su izabranici Ćus Matea, koji će se za dva dana suočiti sa ekipom Ergina Atamana u samom grotlu Berlina. 

Podsetimo, posle prvog polufinala evropske košarke, grčki klub je savladao Fenerbače rezultatom 73:57 (22:13, 16:23, 18:14) i tako upisao sebe kao prvog finalistu ovog duela.

Za razliku od burnog prethodnog meča, uvertira za ovu utakmicu bila je baš onako kako dolikuje. Ispred "Uber Arene" nije bilo nikakvih nemira, svi su smireno čekali svoj red, dok su se orile navijačke pesme. Kako je meč između Panatinaikosa i Fenera kasnio nešto manje od pola sata, i drugo polufinale je počelo sa malim zakašnjenjem. 

Veliki broj pristalica iz Pireja došlo je da podrži svoj klub, u borbi sa opasnim i favorizovanim rivalom, koji je regularni deo sezone završio kao prvi na tabeli.

 

 

Otvoren je duel u dvorani sa po dve trojke na obe strane. Za Olimpijakos kao prvi strelci upisali su se Kenen i Piters, dok su na drugoj obe delo hrvatskog košarkaša Marija Hezonje - 8:6! Nakon toga, meč je nakratko prekinut zbog problema sa semaforom, koji pokazuje rezultat. Kraći zastoj nije omeo Madriđane, te je Musa pogodio nove dve trojke za "kraljevski klub". Ponovo je semafor zablokirao, pa su tehničari definitivno došli da ga poprave kako u nastavku meča ne bi pravio probleme i dodatno ometao ekipe koje se na terenu bore za finale Evrolige.

Fantastična atmosfera bila je na startu meča u grotlu Berlina, jer su davali podršku i motivaciju košarkašima. Iako je "kraljevski" klub znatno bolje otvorio ovaj duel, ipak su vatrene pristalice protivničkog tima na tribinama, bile daleko glasnije.

 

 

Poentirao je Fakundo Kampaco za dva poena, nakon čega je trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas zatražio tajm-aut. Krenula je zatim serija poena, pogodio je Musa, pa Tavareš, dok je na drugoj strani loptu prikucao Fal.

Na samom finišu prve četvrtine u igru je ušao i srpski tandem Nikola Milutinov - Filip Petrušev, ali njihova podrška nije bila dovoljna za Real koji se poprilično raspucao i prešao u vođstvo sa 18 poena više - 28:10!

Foto: EPA

Detalj sa meča KK Real Madrid - KK Olimpijakos

Petrušev je trojkom otvorio drugu deonicu, prvo je bio fauliran u kontri, da bi nakon toga sa linije penala bio precizan. Po slobodnoj proceni može se zaključiti da je Olimpijakos pokušao da se probudi sa pet vezanih poena i makar malo se približi favorizovanom protivniku - 28:15.

Ipak, nisu dali Madriđani da im se izabranici Jorgosa Barcokasa približe, pa je seriju njihovih poena prekinuo Kozer, koji je pogodio za tri poena, a zatim i Poarije, koji je "kraljevskom" klubu vratio maksimalnih +18 poena.

Zatim je trener kluba iz Pireja ponovo pozvao taj-aut, kako bi svojoj ekipi koja tone sve dublje i zaostaje 20 poena, objasnio neke stvari. Ipak, njegova bukvica nije urodila plodom, a poeni lete kao na traci. Sudeći po rezultatu 47:24, može se reći da je ovo definitivno repriza prošlogodišnjeg finala u Kaunasu, kada su izabranici Ćus Matea savladali upravo klub iz Pireja.

Foto: EPA

Detalj sa meča KK Real Madrid - KK Olimpijakos

Uspeo je Olimpijakos da preko Mekisika bar na kratko odgovori i spusti prednost ispod 20 razlike, ali je na drugoj strani odgovorio Rodrigez novom trojkom.

Na samom finišu druge četvrtine Madriđani su bili znatno dominantniji na terenu, te su na poluvreme otišli sa 19 poena razlike - 56:37!

Pokušavali su crveno-beli u drugom poluvremenu preko Aleka Pitersa i Najdžela Vilijamsa-Gosa da se vrate u meč. U jednom momentu su prišli na osam poena zaostatka, ali je Serhio Ljulj trojkom preko Mustafe Fala stavio tačku na meč i Real poslao na noge Panatinaikosu u finalu Evrolige. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija