• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

06:40

Na današnji dan: Luda istanbulska noć i Liverpul na krovu Evrope!

EPAIMAGES

Fudbal

Na današnji dan: Luda istanbulska noć i Liverpul na krovu Evrope!

Podeli vest

Četa Rafaela Beniteza na neverovatan način došla do titule u Ligi šampiona nakon što je Milan na poluvremenu vodio sa 3:0.

Puno vremena i utakmica prošlo je od čuvenog finala Lige šampiona iz Istanbula, ali duel između Liverpula i Milana još uvek ima posebno mesto u srcima svih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar. Meč odigran 25. maja na stadionu "Ataturk" za mnoge je najbolji u istoriji, za "redse" događaj o kom će se legenda prenositi sa kolena na koleno, dok se "rosoneri" nerado sećaju današnjeg dana... 

Liverpul je uoči utakmice bio prežaljen, skupocena četa Karla Anćelotija prošetala se do finala pobedama nad Interom i PSV-om. Milan je imao ogromno samopouzdanje i ulogu apsolutnog favorita, ali ništa od toga nije sprečilo veliki broj "redsa" da se te lude istanbulske noći otisne put Bosfora. 

Izabranici Rafaela Beniteza jedva su se "dovukli" do finala, mimo svih očekivanja Liverpul je uspeo da savlada Juventus i Čelsija, a tim sastavljen od "solidnih" igrača već je nadmašio sva očekivanja. Utakmica nije pošteno ni počela, a Jirži Dudek je već morao da vadi loptu iz svoje mreže nakon vrhunskog udarca kapitena Milana - Paola Maldinija. 

Sat je otkucao tek 52 sekunde... Nastavili su "rosoneri" da melju rivala, brzim kontrama i paklenim tempom Liverpul se pogubio na "Ataturku". Ernan Krespo je osetio momentum i povukao Milan ka ubedljivoj prednosti na poluvremenu - 3:0. 

Liverpul je bio devastiran, na pragu debakla, a mnogi su se pitali još koliko golova će Milan postići. Ipak, fudbalski bogovi imali su drugačije planove pošto ih je tokom odlaska u svlačionicu Đenaro Gatuzo isprovocirao. Slavni italijanski reprezentativac osmelio se da dotakne pehar Lige šampiona. Sve drugo je istorija. 

Iako se "redsima" smešio brodolom - navijači iz Liverpula zapevali su čuvene stihove u kojima velikan sa "Enfilda" nikada neće hodati sam. Te noći i nije. Nošeni pesmom sa tribina, Stiven Džerard i Džejmi Karager povukli su voljeni klub ka preokretu, sve što se desilo u nastavku još uvek je zagonetka za sve fudbalske znance. 

Foto: EPAIMAGES

 

Nakon centaršuta Jona Arnea Risea, Liverpul u igru vraća legendarni - Stiven Džerard. Šest minuta kasnije - Šimicer smanjuje na 3:2, a kompletan preokret "redsa" režirao je Ćabi Alonso nakon što mu je Dida odbranio penal. Do kraja utakmice mreže su mirovale, isto je bilo i u produžercima te je o novom šampionu Evrope odlučivala penal lutrija. 

Ulogu tragičara poneo je Andrej Ševčenko! Nakon pet sigurnih penala Liverpula i četiri Milana, Ukrajinac je stavio loptu na kreč. Njegovu nameru prozreo je Jirži Dudek i Liverpulu doneo najvredniji trofej u istoriji kluba. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija