• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

02.05.2024

08:38

Dosadni ste više s Jokićem! Selektor Pešić grmi, a nema "plan B"

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Košarka

Dosadni ste više s Jokićem! Selektor Pešić grmi, a nema "plan B"

Podeli vest

Selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Svetislavu Pešiću dosadila su pitanja da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama u Parizu (od 26. jula do 11. avgusta).

Denver se bori za novu titulu u NBA ligi, pred srpskim centrom je polufinale Zapadne konferencije sa Minesotom, ali navijače u Srbije već mesecima interesuje da li će sa "orlovima" napasti medalju na Igrama u Parizu. 

- Javno mnjenje i vas medije najviše zanima hoće li Jokić da igra. Već ste dosadni sa tim. Naravno da je važno ko će da igra. Možeš planove da praviš, ali moraš da imaš argumente, a najvažniji argumenti su igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu i da budu zdravi. Većina liga završava se u trećoj nedelji juna. Ako Denver ode u finale igraće negde do 20. juna, mi pripreme počinjemo 17. juna. Rezultati se traže, automatizam ne postoji. Kažeš šta želiš i stigneš do cilja, moraš da se pripremiš - rekao je  za Večernje novosti selektor Svetislav Pešić.

Usledilo je i pitanje da li postoji "plan B".

- Nema plana B. Sa Jokićem je drugačiji plan i napada i odbrane. Međutim, treneri su na sve spremni, ništa ne sme da ih iznenadi.

 

Foto: profimedia

Nikola Jokić još nije doneo odluku da li će igrati za Srbiju u Parizu

 

Vasilije Micić, košarkaš Šarlota, nedavno je otkrio da želi da igra za Srbiju u Parizu.

- Doneo je logičnu odluku, ne zbog toga što je bio prvak Evrope i otišao da vidi malo kako je u NBA. To su izazovi koji privlače vrhunske košarkaše, sve je postigao ogromnim radom i požrtvovanjem. Svi klubovi za koje je igrao pomogli su mu da talenat pretvori u kvalitet, neki više, neki manje. Čim je dobio minute, pokazao je da može ravnopravno da igra sa NBA igračima.

Ameri sve znaju

Amerikanci su već objavili spisak igrača za Igre.

- Oni mogu, jer se kod njih sve zna, kad se završava ligaški deo sezone, prva, druga runda plej-ofa, finale... Kod nas se ništa ne zna i ne možemo da pravimo konačan izbor, jer ne zavisi samo od nas. Primera radi KLS je donela odluku da poslednja utakmica bude 17. juna, na dan kada mi počinjemo pripreme. Svima su puna usta reprezentacije, deklarativna podrška postoji, suštinska apsolutno ne postoji.

 

Foto: Reuters

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

 

Novi ugovor

Selektor kaže da produžetak ugovora posle Igara nije trenutno tema razgovora.

- Pre donošenja bilo kakve odluke razgovaraću sa odgovornima u Savezu. Ispred mene je samo Pariz, ne znam šta ću da radim posle Olimpijskih igara. Nisam rekao da se u Parizu završava selektorska misija. To što pišu da idem ovde ili onde... Moram prvo da vidim šta ću sam sa sobom, doneću odluku na vreme. Ne izbegavam odgovor, jer ni sam ne znam šta bih želeo. Verovatno zbog toga što mi je fokus sada samo na Olimpijskim igrama - jasan je bio selektor Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija