• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

13:32

Novine u Evroligi! Promena pravila u elitnom takmičenju: Da li će ovo pomoći "večitima"?

Reuters

Košarka

Novine u Evroligi! Promena pravila u elitnom takmičenju: Da li će ovo pomoći "večitima"?

Podeli vest

Najjače košarkaško takmičenje Starog kontinenta, Evroliga, od ove sezone će trenerima stavljati na raspolaganje dva čelendža, umesto samo jednog.

Neretki su bili slučajevi tokom protekle sezone u kojoj su se treneri žalili zbog samo jedne provere spornih situacija koju dobijaju po utakmici.

Čelnici Evrolige nisu bili gluvi na žalbe trenera pa su tako već od ove sezone uveli jedan čelendž više timovima, tako da sada na raspolaganju imaju dva.

Foto: AP/Photo

 

Ovu novinu u najelitnijem košarkaškom takmičenju Evrope, potrvrdio je trener Žalgirisa, Kazis Maksvitis.

Posetio sam Barselonu, koja je doživela mnogo promena u organizacionom i sudijskom menadžmentu. Prvo smo videli naše kolege i druge trenere, a zatim smo upoznati sa predstojećim promenama pravila. Nema ključnih promena. Jedna od njih je pravilo čelendža trenera – od sada ćemo moći koristiti dva umesto jednog. Sudije će imati manje prilika da zaustave sat kako se igra ne bi produžavala previše - objasnio je selektor Litvanije gostujući na kanalu Žalgirisa.

Foto: Starsportphoto

Kazis Maksvitis

Podsećamo, pre ove, novina u Evroligi od ove sezone će biti i "mini sastanak" koji će imati glavni sudija i kapiteni ekipa pre meča, tokom kojeg će na brzinu preći preko svih segmenata igre i potencijalnih spornih situacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Liga šampiona: Čekali smo Holanda i Mbapea, a šou "ukrali" golmani!
Fudbal

Liga šampiona: Čekali smo Holanda i Mbapea, a šou "ukrali" golmani!

Golmani su "ukrali" šou u prvom kolu Lige šampiona! Omri Glazer iz Zvezde postavio rekord sa 13 odbrana protiv Sitija, ali i bio krivac za poraz, dok je Ivan Provedel pogotkom u 94. minutu doneo Laciju bod protiv Atletiko Madrida, a 52 miliona evra vredni Andre Onana "kroz stomak" primio gol protiv Bajerna.

21.09.2023

13:02

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Vučević: Republika Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici!

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da ga je predsednik Vlade Republike Gabon Rejmond Ndonga Sima obavestio da Gabon neće glasati za rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u Ujedinjenim nacijama i zahvalio se Gabonu zbog toga što u potpunosti, priznaje teritrijalnu celovitost i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

20.05.2024

12:55

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija