• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.09.2023

09:00

Bukarijev gol Sitiju: Buster doza pred derbi i Jang bojs

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Bukarijev gol Sitiju: Buster doza pred derbi i Jang bojs

Podeli vest

Gol Osmana Bukarija Mančester sitiju na „Itihadu“, iako nije bio dovoljan ni za jedan bod, mogao bi mnogo da donese Crvenoj zvezdi, a to će se videti u narednim danima.

Prošla je ta famozna utakmica sa Sitijem, koju su crveno-beli željno iščekivali, ali od koje su istovremeno i strepeli. Matematički gledano, ishod je očekivan – Mančester siti tri boda, Crvena zvezda nula bodova. I to je manje-više ono što su svi znali i pre utakmice. U tom smislu, Zvezda ništa nije izgubila.

Foto: Reuters

 

Trenutak kada je u 45. minutu Bukari prevario Edersona i doneo crveno-belima vođstvo zapravo je bio iznenađenje. Onako iskreno, dečački, to je kasnije otkrio i prvotimac Stefan Mitrović.

- Uh, čekali smo odluku je li gol ili je ofsajd, a samo samo molio Boga da bude priznat. Baš nam je bio potreban taj gol. A onda, kad je priznat, usledio je šok. Trebalo nam je malo vremena da se saberemo, jer mi se nismo nadali da ćemo povesti protiv Sitija – rekao je Mitrović.

Taj detalj pokazuje da su svi u klubu strepeli od nekih novih negativnih rekorda, mnogo golova, poraza od kojeg bi se danima oporavljali. Uz to, Zvezda je na noge vladaru Evrope otputovala nakon dva poraza u Superligi iz tri poslednja kola. Gol joj je bio potreban kao vazduh, da malo vrati poljuljano samopouzdanje.

A ako već mora da se izgubi, onda je uvek lepše makar prvi povesti, doživeti taj dobar osećaj koji te i mnogo kasnije tera da budeš još bolji i da guraš napred.

Foto: Reuters

 

Baš tu stimulativnu ulogu trebalo da ima ovaj gol protiv Sitija. Videli su izabranici Baraka Bahara da su svi proitivnici samo ljudi od krvi i mesa i da je svima moguće ugurati loptu u mrežu. A sada slede ključne utakmice u kojima će osim ostavljanja lepog utiska, biti važno osvojiti bodove. I to ne jedan, nego po tri.

Možemo slobodno reći da Zvezda rešava polusezonu u naredne dve nedelje. Najpre će igrati derbi sa Partizanom u Humskoj 27. septembra, a onda meč Lige šampiona sa Jang bojsom na „Marakani“ 4. oktobra.  Tu nema mesta kalkulisanju, nije važno hoće li igra biti lepa ili negledljiva, hoće li Zvezda sve vreme voditi ili juriti rezultat. Važno je iz oba meča izađe kao pobednik. ne onaj moralni, nego pobednik koji nosi kući tri boda.

Sami Bog zna koliko je puta sa „Marakane“ rečeno da Zvezda nema konkurenciju u Srbiji, da ima ubedljivo najskuplji i najbolji tim i da mora da pobeđuje sve rivale u Superligi. Poraz protiv Voždovca je nekako istolerisan, svakom može da se desi jedan loš dan. Kad je Zvezda kapitulirala pred Čukaričkim, to je već bio znak za uzbunu. Utakmica sa Partizanom je i više od bodova. Osim što se tri poraza ne bi nikako tolerisala, ulog podiže činjenica da je to Partizan. Najveći rival kojeg crveno-beli žele da pobede i kad im bodovi ni za šta nisu potrebni, a kamo li sad u situaciji kad jure prvo mesto.

Foto: Reuters

 

Jednako je važna i utakmica sa Jang bojsom, ekipom sa kojom će se Zvezda boriti za treće mesto u grupi G Lige šampiona. Jasno je poručio Terzić pre nekoliko dana.

Matematika kaže da smo bolji od Jang bojsa i zadovoljan bih bio da budemo treći. Ako bismo bili četvrti, to bih smatrao neuspehom – poručio je prvi čovek Zvezde.

Jasna je poruka Baraku, mora da pobedi u te dve utakmice. I zato je onaj Bukarijev gol važan. Da se ekipa mentalno podigne, dobije snagu i pokaže da je spremna da se uhvati u koštac sa sezonom u kojoj je unapred odredila ciljeve i obavezala se da ih ispuni. Mnogo toga može biti rešeno u narednih 15 dana...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija