• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

24.05.2024

14:43

Laporta ipak nije održao reč! Barselona otpustila Ćavija

Reuters

Fudbal

Laporta ipak nije održao reč! Barselona otpustila Ćavija

Podeli vest

Predsednik španskog velikana rešio je da uruči otkaz legendi kluba i dosadašnjem treneru.

Pukla je ljubav, Ćavi Ernandez (44) neće više sedeti na klupi Barselone! Čuveni vezista, koji je kao igrač ostavio neizbrisiv trag na "Nou Kampu", gde je praktično proveo celu karijeri i osvojio 25 trofeja, otpušten je godinu dana pre zvaničnog isteka ugovora.

Katalonci su se oglasili zvaničnim saopštenjem, u kojem je potvrđeno da se rastaju sa nekada sjajni vezistom.

"Predsednik Barselone Đoan Laporta obavestio je Ćavija Ernandeza da neće nastaviti da vodi ekipu u sezoni 2024/25. Na sastanku su, pored prvog čoveka i trenera, prisustvovali svi rukovodioci kluba, potpredsednik Rafa Juste, direktor sporta Anderson Luis de Souza, Deko i Serhio Alegre. Želimo da se zahvalimo Ćaviju na njegovom radu u ulozi trenera, kao i na njegovoj neverovatnoj igračkoj karijeri koju je imao kao kapiten tima. Želimo mu puno uspega u budućnosti", navodi se u saopštenju.

Zanimljivo, ovaj šokantni rastanak dolazi samo tri nedelje nakon što je upravo Laporta sprečio španskog stručnjaka da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba. Tada je dogovoreno da se nastavi saradnja, svi su bili nasmejani i vedri, a onda...

Nakon što je čuveni as pred utakmicu sa Almerijom prošle sedmice rekao da Barsa nema novca za skupa i zvučna pojačanja, niti da može da se ravnopravno takmiči sa klubovima poput Real Madrida i Pariz Sen Žermena, očigledno se sve promenilo, pa i raspoloženje.

Foto: Reuters

Ćavi Ernandez

Ćaviju, koji je prošle sezone Kataloncima doneo titulu i Superkup, sada je uručen otkaz, a spekuliše se da će na njegovo mesto doći Hansi Flik (59), bivši kormilar Bajerna i selektor Nemačke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija