• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

24.05.2024

11:58

Sprema se bomba na "Marakani"! Zvezda želi Arnautovića i Radonjića!

Shutterstock/Starsportphoto/EPA

Crvena zvezda

Sprema se bomba na "Marakani"! Zvezda želi Arnautovića i Radonjića!

Podeli vest

Prema ekskluzivnim saznanjima Informera, Crvena zvezda želi da u letnjem prelaznom roku angažuje prvotimca Intera i reprezentativca Austrije Marka Arnautovića (35)! Izvor upućen u dešavanja u Ljutice Bogdana navodi i da će klub pokušati da u svoje redove vrati Nemanju Radonjića(28)!

Izgleda da su na "Marakani" naučili lekcije! Samo uz velika ulaganja i angažovanje fudbalera sa ozbiljnom evropskom reputacijom, može se nadmetati sa evropskim "aždajama"! Da je to tako, potvrđuju informacije do kojih je Informer došao, a prema kojima je Uprava šampiona Srbije već stupila u pregovore sa Markom Arnautovićem!

- Prvi kontakt sa Markom već je uspostavljen, a veliku ulogu u pokušaju da ga privole na selidbu u Beograd, trebalo bi da odradi kapiten Zvezde Aleksandar Dragović, koji mu je dugi niz godina bio saigrač u reprezentaciji Austrije! - navodi naš izvor.

Foto: EPA Images

 

Marko Arnautović je prethodnu sezonu igrao u milanskom Interu kao pozajmljen fudbaler Bolonje. Kada prvog jula bude otvoren letnji prelazni rok, iskusni napadač će i zvanično postati igrač novog šampiona Italije, pošto je ugovor o pozajmici podrazumevao i obavezan otkup na kraju tekuće sezone! Njegov aktuelni ugovor vezuje ga za "neroazure" do leta 2025. godine, pa u Interu ne bi imali ništa protiv da ga prodaju, svesni da je već u poznim igračkim godinama i da je ovo poslednja prilika da na njegovoj prodaji zarade neki novac. Specijalizovani fudbalski sajt "transfermarket" navodi da je vrednost Arnautovića trenutno procenjena na 5 miliona evra, ali bi ta cena možda mogla da bude i manja, pogotovo ako se uzme u obzir da je ove sezone imao i dosta problema sa povredama.

Foto: EPA Images

 

Ono što bi mogao da bude "kamen spoticanja" jeste njegova plata. Reprezentativac Austrije trenutno u Interu zarađuje nešto manje od 75.000 evra nedeljno, odnosno u predstojećoj sezoni bi trebalo da inkasira oko 3.850.000 evra! To je svakako van domašaja šampiona Srbije, pa bi momak srpskog porekla koji je rođen u Beču morao da se odrekne marar dela zarade.

Foto: EPA Images

 

Ipak, imaju i na "Marakani" svoje argumente - na prvom mestu to je kapiten Aleksandar Dragović! On i Arnautović delili su svlačionicu u reprezentaciji više od deset godina i zajedno su za seniorsku selekciju odigrali preko 100 mečeva! Potrebno je naravno za početak osigurati ostanak iskusnog štopera u klubu, a onda bi i Dragović trebalo da odigra svoju ulogu i pokuša da ubedi iskusnog napadača da postane stanovnik glavnog grada Srbije!

Foto: Starsportphoto

 

Svakako da se u Ljutice Bogdana uzdaju i u tehničkog direktora Marka Marina, koji je i prethodnog leta pokazao svoje sposobnosti kada je u pitanju dovođenje fudbalera. Njegove veze i kontakti širom Evrope trebalo bi da budu još jedan faktor koji bi mogao da poništi činjenicu da Zvezda finansijski ne može da parira Interu! Tu je naravno i takmičarski motiv jer nema sumnje da bi Arnautović u Beogradu bio dočekan kao "božanstvo" dok bi u Interu bio rezerva neprikosnovenim Lautaru Martinezu i Markusu Tiramu! Ostaje da se vidi da li će fudbalske stvari, a ne puke finansije, predstavljati motiv momku čiji je zenit karijere svakako prošao!

Foto: Starsportphoto

 

Šuška se da su na "Marakani" vrata širom otvorena i za povratak Nemanje Radonjića. Izvesno je da se reprezentativac Srbije neće vraćati u Torino, ali krilni napadač još uvek ne želi da se vrati u Srbiju, odnosno pre toga bi želeo da odigra još nekoliko sezona na vrhunskom nivou u nekoj od najjačih evropskih liga. Radonjić je prolećni deo sezone proveo na pozajmici u Majorki i njegova prva želja jeste da ostane na Balearskim ostrvima. Ukoliko se ta opcija izjalovi, onda ni povratak u Beograd ne bi bio nemoguć. Ugovor sa "bikovima" ističe mu u junu 2025. godine, a trenutno je procenjen na tri miliona evra.

Foto: EPA Images

 

Sam Radonjić nikada nije krio da će se jednog dana vratiti u klub sa kojim je 2018. godine postao šampion Srbije! Jedino je pitanje, da li je sada došao trenutak da se to i ostvari? Jedno je sigurno, predstojeće leto biće vrelo na Marakani!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija