• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

24.05.2024

14:19

Milan se oprostio od Piolija, na klupu stiže Portugalac!

Reuters

Fudbal

Milan se oprostio od Piolija, na klupu stiže Portugalac!

Podeli vest

Italijanski stručnjak završio je misiju na "San Siru" posle skoro pet godina.

Čelnici Milana zahvalili su se Stefanu Pioliju (58) na svemu što je uradio za klub, kojem je u sezoni 2021/22. doneo titulu posle više od decenije posta. Iako je iskusni strateg imao aktivan ugovor do leta 2025, ipak je sa rukovodstvom dogovorio prevremeni raskid saradnje.

On je "roso-nere" preuzeo u oktobru 2019. godine, a na 239 utakmica ostvario je učinak od 130 pobede, uz 57 remija i 52 poraza. Ostavio je ekipu na drugom mestu na tabeli Serije A, čime je izboren direktan plasman u Ligu šampiona.

 

 

Umesto njega kormilo će preuzeti Paulo Fonseka (51), koji je u trci pobedio ispred Marka van Bomela i Đulena Lopetegija.

Portugalac na "San Siro" dolazi iz Lila, gde je proveo poslednje dve godine, a radio je još u Pakoš Fereiri, Portu, Bragi, Šahtjoru i Romi. Najviše uspeha imao je u klubu iz Donjecka, sa kojim je osvojio tri titule prvaka Ukrajine, isto toliko trofeja Kupa i jedan Superkup.

Potpisaće Fonseka uskoro ugovor na tri godine, a plan uprave Milana je da sa njim na čelu napadne titulu u Kalču, ali i da se što dalje dogura u najjačem klupskom takmičenju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija