• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.05.2024

21:52

Bolonja ostaje bez trenera na kraju sezone, Mota preuzima Juventus?!

Reuters

Fudbal

Bolonja ostaje bez trenera na kraju sezone, Mota preuzima Juventus?!

Podeli vest

Iskusni stručnjak na klupi Bolonje, Tijago Mota (41) na kraju sezone napustiće ekipu iz Italije, objavio je klub na zvaničnom sajtu.

Kako prenose ugledni mediji sa Apenina, Tijago sa ekipom koja zauzima treću poziciju na tabeli Serije A, nije produžio ugovor. Osim toga, postoji mogućnost i da iskusni Italijan potencijalno zameni trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i već na početku sezone preuzme kormilo "stare dame".

"Voleo bih da je ostao u Bolonji, ali mogu samo da mu zahvalim na ovim divnim sezonama i poželim mu sve najbolje u budućnosti", naveo je predsednik Bolonje Džoi Saputo u saopštenju na klupskom sajtu

Foto: EPA

Tijago Mota

Mota je 2022. godine preuzeo Bolonju, a pod njegovim vođstvom ona je prvi put u klupskoj istoriji izborila plasman u Ligu šampiona. Pre nego što je došao na klupu italijanskog velikana, predvodio je drugoligaša Speciju, kao i Đenovu. Na samom početku trenerske karijere bio je na klupi omladinske selekcije Pariz Sen Žermena. 

Kako na leto napušta stadion "Renato Dalari", Italijani prenose da bi mogao da preuzme klub u kojem igraju srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić. Juve je krajem prošle nedelje otpustio Alegrija, dva dana nakon što je ekipa osvojila Kup Italije. Iskusni stručnjak se tada sukobio sa pojedinim članovima uprave kluba, ali i medijima, te "staru damu" u poslednje dve utakmice u sezone predvodi Paolo Montero.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela
Društvo

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela

Hoće li nas "Rio Tinto" potrovati kopanjem litijuma u okolini Loznice? Ovo je pitanje od milion dolara oko kojeg se u Srbiji, poslednjih godina, lome koplja u političkoj areni. Iz Brisela kažu da neće, jer ako Projekat "Jadar" ne bude rađen po najvišim ekološkim standardima, litijum iz Srbije neće moći da se prodaje u Evropskoj uniji, koja je najzainteresovaniji kupac ove kritične sirovine. Brisel svakako neće dozvoliti prodaju, ako se rudarenjem prekrše najstroža ekološka pravila.

16.06.2024

13:27

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26