• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

20.04.2024

21:43

Milojević: Nemam komentar na suđenje, rekao sam igračima da ne odustaju

crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda

Milojević: Nemam komentar na suđenje, rekao sam igračima da ne odustaju

Podeli vest

Rekao sam mojim igračima na poluvremenu da nema odustajanja, verovali su do kraja i pobedi, kaže trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 3:2 (1:1) u prvom kolu plej-ofa Superlige i praktično rešili pitanje šampiona. Iako iz tabora Partizana svi pričaju samo u suđenju, Milojević nije želeo da se bavi tim segnemtom. 

- Treba se malo...neću da komentarišem, nemam komentar i na tome ću da stanem - rekao je Milojević. 

On je čestitao svojim igračima, koji su do pobede došli golom Aleksandra Kataija sa bele tačke u 9. minutu nadoknade.

- Znao sam da će biti drugačiji derbi od prethodnog. Bilo je svega, imao je šta da se vidi, dosta golova, poništen gol. Ono što je dobro za srpski fudbal je što je danas bilo golova na svim mečevima. Nekad ostane žal, jer nema golova. Čestitam mojim igračima, čestitam i igračima Partizana. Borili su se. Jako je teško igrati derbi utakmice, to je evropski nivo. Međutim, imali smo snage do poslednjeg trenutka i verovali smo. Rekao sam im da nemamo pravo nikad da odustanemo. Borili smo se. Dosta smo kontrolisali kroz posed - ocenio je trener. 

Foto: Starsportphoto©

Milojević i Nađ u zagrljaju

Ovog leta Kataiju ističe ugovor, a Milojević bi voleo da i krilni napadač i dalje bude deo tima. 

- Katai je veliki profesionalac i veliko poglavlje savremene istorije Crvene zvezde. Kao trener bih želeo da što duže bude u klubu. Melem je i za navijače. Dosta je patio, dosta se borio, ali moram da pohvalim njegovu želju. On nije bio tu u mom prvom mandatu. Sad ga prvi put treniram i kad sam došao, imali smo iskren razgovor. Video sam želju u njegovim očima. Kad je reč o ugovoru, to je u domenu uprave. Ja bih svakako voleo da ostane sa nama - istakao je trener. 

Crveno-beli su promašili nekoliko izglednih šansi, a Milojević pokušava da shvati u čemu je problem. 

- Imamo problem, ja ne znam koliko smo šansi imali, ali imamo problem da damo gol. To je bit. To je ključ fudbala. Onde gde smo mi mogli to da uradimo i da imamo prednost, pa da nas Partizan juri, mi smo propustili i imali smo zatvoren Partizan. I oni su došli po rezultat. Iz gluposti smo primili golove. Potrebno je da analiziramo. Ima do koncentracije, hoću da verujem da nas neće. Stvarno ne znam na drugačiji način da objasnim. Nije tu stvar da oni neće da ne daju gol. To su kvalitetni igrači. Bukari je bio vidno potresen, krivo mu je bilo. Zagrlio sam ga i rekao mu da idemo dalje. Uvek je trener krivac. Na kraju je Bukari iznudio penal, Šerif je dao gol. Ja im verujem - kaže Milojević. 

U derbijima nikad nema favorita, pa tako ni ovog puta nije očekivao da jedan od dva rivala bude značajno bolji. 

Foto: Starsportphoto

Detalj sa 173. večitog derbija

 

- Nemam zamerki, rekao sam da nema favorita. Lako je pisati je li neko favorit i ima li neko mali ili veliki budžet, to je samo prividno. Nema favorita, posebno ne u meču Zvezda - Partizan. Ja sam nekad igrao derbije, gde je bilo po 25 bodova razlike. Igrao se ovde Kup i to ne postoji, nema favorita. Kao i Milan - Inter, Barselona - Real... To su posebne utakmice. Imate prvenstvo, Kup i utakmice sa Partizanom. Partizan je došao da se vrati u život, da pobedi ili ne izgubi. Partizan ima veliki potencijal u napadu. Opredelio se da igra zatvoreno. Došlo je do toga da su dali gol na našu nesmotrenost i zatvorili su se i kontrolisali utakmicu. I ono šansi što smo imali mi smo promašili. Ovde uvek pričamo o nekim drugim stvarima, a ne fudbalskim. Stručni štab je procenio da treba da igra sa dva zadnja vezna. Imali su prostor. Severina je izuzetan, dali su nam dva gola. Partizan se zatvorio i izuzetno je bio opasan - analizirao je Milojević. 

On naglašava da je sad sve podređeno derbiju u sredu, u polufinalu Kupa. 

- U sredu igramo možda i najvažniju utakmicu sezone. Moramo da se odmorimo i opet pobedimo - zaključuje Milojević. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12