• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

20.04.2024

22:00

OCENE - CRVENA ZVEZDA: Šerif više sreće nego pameti, Katai razbio sivilo

Starsportphoto©

Crvena zvezda

OCENE - CRVENA ZVEZDA: Šerif više sreće nego pameti, Katai razbio sivilo

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde teškom mukom su pobedili Partizan 3:2 (1:1) u 173. večitom derbiju, a u timu Vladana Milojevića niko nije blistao. Miljenik navijača Aleksandar Katai uradio je najviše, uzimajući u obzir da je na terenu bio pola sata.

OMRI GLAZER

6 - Golman Crvene zvezde Ormi Glazer praktično nije kriv ni zajedan od dva gola Partizana. U 2. minutu imao je fantastičnu odbranu, kada ga je iznenadio Samed Baždar. Da nije Glazer reagovao kako treba, bio bi to rani šok za domaćina. U nastavku je vrlo korektno odraživao posao. Ni kod jednog od dva gola nije mogao ništa da uradi. Kod drugog je udarac bio maltene savršen. Bilo je perioda kada je bio miran, izlazio skoro do centra, gledajući kako njegovi saigrači napadaju, ali spreman da se vrati na gol liniju. Najmanje je njegova odgovornost za rezultat. 

Foto: crvenazvezdafk.com

Omri Glazer

 

SRĐAN MIJAILOVIĆ

6,5 - Korektno je posao ograđivao igrač, koji više nije siguran na kojoj poziciji će se naći u kojem meču. Uloga desnog beka mu prija i uspešno je zatvarao i u zadnjoj liniji, ali i izlazio do protivničkog šesnaesterca. Sredinom drugog poluvremena prodro je po sredini, lepo se ubacio i dodao loptu Šerifu Ndijajeu, još jednu u nizu koju napad nije iskoristio na pravi način. Kad sutra uz jutarnju kafu navijači kluba sa "Marakane" budu sumirali utiske i po peti put insistirali na analizi derbija, neće se setiti Mijailovića kao igrača koji je pravio razliku, ali ni kao tragičara. Ono što se od njega očekivalo, on je uradio. Ni manje ni više od toga. 

Foto: crvenazvezdafk.com

Srđan Mijailović

 

UROŠ SPAJIĆ

6 - Utakmicu koju Crvena zvezda ne dobije na svom terenu, nikako ne možemo okarakterisati kao uspešnu, ali odbrana, uključujući i Uroša Spajića, nije u potpunosti podbacila. Da li je moglo bolje? Sigurno. Utopio se u sivilo i za razliku od prošlog derbija, na kojem je i dao gol, ovde se ni po čemu nije izdvojio. Nije imao kardinalne greške, ali nije ni briljirao. Jednom je nad njim napravljen faul, ali daleko je to bilo od protivničkog gola, da bi se nešto iskoristilo. Kao dete rođeno u Crvenoj zvezdi, sigurno će želeti što pre da zaboravi ovu utakmicu. 

Foto: Starsportphoto

Uroš Spajić

 

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ

6 - Odbrana sa stamenim štoperom izgledala je sigurnije, ali ne smemo ni da pomislimo kako bi izgledala bez njega. Koliko fudbalski, toliko i psihološki Dragović znači timu, pa je jednom ušao u raspravu sa nekim od protivničkih igrača. Opomenuo ga je sudija, mada samo usmno. Kod drugog gola je ispala cela odbrana. Najviše je kriv bio Gelor Kanga, ali ni Dragović ni ostali iz zadnje linije nisu ništa uradili da spreče Severinu da se namesti i gađa. Imao je Dragović mnogo boljih izdanja od ovog. 

Foto: crvenazvezdafk.com

Aleksandar Dragović

 

MILAN RODIĆ (DO 46. MINUTA)

5,5 - Jasno i precizno - iskusni levi bek Crvene zvezde bio je najslabija karika tima u prvom poluvremenu. Kod Baždarovog gola loše je reagovao, maltene se sapleo i iza leđa mu je prošao desni bek crno-belih Aranđel Stojković. Na sve to, očigledno je umoran. I tih 45 minuta jedva je izdržao, a više od toga bilo bi mučenje i za njega i za ekipu. Miran kakav jeste, ali za Crvenu zvezdu uvek tu, verovatno je i sam shvatio da je bolje da napusti teren. Kada bi se ocenjivala požrtvovanost, svakako bi dobio više, ali za učinak u derbiju morali bismo mu progledati kroz prste, pa da dobije prelaznu. 

Foto: Starsportphoto

Milan Rodić

 

MARKO STAMENIĆ

6,5 - Više nego korektno odradio je Stamenić danas posao. Imao je opciju Milojević da ga izvede kada je uveo Nasera Đigu, jer je time zadovoljio pravilo bonusa, ali nije želeo. Stamenić je bio siguran na lopti, tražio je stalno saigrače po dubini, dodavao im dobre lopte, nudio se i svako je mogao da računa na njega. Naravno, igrači Partizana sprečavali su ga da uradi uvek što je zamislio, ali u osrednjoj Zvezdi, on je bio svetla tačka. Imao je i jedan pokušaj, kada je lopta otišla preko gola, ali čak i da je pogodio, ne bi bio priznat pogodak zbog ofsajda. 

Foto: crvenazvezdafk.com

Marko Stamenić

 

GELOR KANGA

6 - Vratio se Kanga posle odrđene suspenzije i uradio je ono što najbolje zna - dao je gol sa bele tačke. Nema više dileme da je on prvi penaldžija. Bio je ovo njegov šesti pogodak ove polusezone. Ostatak meča nije bio u punom sjaju, kako on to ume, jer su ga igrači Partizana dobro zatvorili. U svakom momentu, posebno kada bi dobio loptu, imao je uz sebe barem dvojicu protivničkih fudbalera. Sa druge strane, time je "kupovao" prostor saigračima sa pokušaju da kreiraju neku akciju neopterećeni čuvarima. Na kraju je dosta toga prosuo greškom kod drugog gola. Poklonio je loptu, nakon koje je Severina dao gol. 

Foto: crvenazvezdafk.com

Gelor Kanga

OSMAN BUKARI

6 - Prelazna ocena isključivo zbog iznuđenog penala. Krilni napadač je u svom stilu u 9. minutu vrlo kreativno eliminisao trojicu protivničkih igrača, došao na nekih šest metara od gola, a onda gađao sa spoljne strane stative. Za njega je u neformalnom razgovoru jedan bivši trener Zvezde rekao da on uvek može da da gol, a da ni sam ne zna kako, jer tu ima mnogo neškolovanih poteza. E baš takav je bio. Pomalo divlje, neuravnoteženo, trčao je šutirao, gađao, ali bilans je nula, jer je sve - promašio. Na ovom nivou fudbala igrač bi trebalo da bude skoncentrisan, a Bukari to nije. Uprkos činjenici da je uspevao mnogo puta da predribla Partizanove igrače, nije bilo velike koristi od njega. 

Foto: Tanjug/AP

Osman Bukari

 

IN BOM HVANG

7 - Vezista iz Južne Koreje doveden je da pravi razliku na sredini terena i servira saigračima lopte kao na tacni. U nekoliko navrata, baš to smo i videli od njega. Po desnoj strani umeo je da naniže nekoliko igrača i posle jedne takve akcije dodao je vrlo precizan kraj Ivaniću na drugi kraj terena. Još jednom je vrlo lepo dodao loptu Bukariju, a za očajnu završnicu te akcije nije bio kriv. Zapravo, u organizaciji igre, a u trenucima kad je Kanga bio "zatvoren", uz Ivanića je imao ključnu ulogu u organizaciji igre. U istom ritmu je nastavio i u drugom poluvremenu, ali su njegovi precizni pasovi prošli neopaženo, jer bi ih neko na kraju obavezno prosuo. Ipak, ljubitelji fudbala su imali šta da vide od veziste plaćenog pet miliona evra. 

Foto: crvenazvezdafk.com

In Bom Hvang

 

MIRKO IVANIĆ (DO 78. MINUTA)

6,5 - Mnogo puta se ispostavilo da je Ivanić ključ ovog tima Crvene zvezde, pa makar ne davao golove ili ne asistirao. U 5. minutu nagovestio je da će biti jako značajan u derbiju, pošto je kombinujući  sa Hvangom doveo u izglednu situaciju Marka Stamenića. Deset minuta kasnije, ušao je u fantastičnu priliku, ali ga je golman Miloš Krunić zaustavio prekršajem za penal. Dobrim delom je izjednačujući gol crveno-belih Ivanićeva zasluga. Snosi i deo odgovornosti za prvi gol Partizana. Iako jedan od ključnih igrača, izveo ga je Milojević u 78. minutu, jer je shvatio da nije na najvišem nivou.

Foto: Starsportphoto©

Mirko Ivanić

 

ŠERIF NDIJAJE

7 - Loše, loše, loše, pa gol! Napadač Zvezde valjda ponesen samopouzdanjem sa protekla dva derbija, kada je davao golove, želeo je i ovaj put po svaku cenu da matira crno-bele. Stoga je gađao i kad nije bilo izgledno da može nešto da napravi, prvi put na startu meča. Ozbiljnu priliku imao je u 21. minutu, na asistenciju Bukarija, ali je ta lopta završila preko gola. U nastavku je Senegalac još pokušavao, ali opet preko gola, odnosno jednom je bio u ofsajdu kad mu je Bukari dodao loptu. U 53. minutu prokockao je priliku u koju ga je doveo Hvang. Recimo da je bio za nijansu staloženiji od Bukarija, ali i dalje vrlo loš i neprecizan. Kruna loše partije bila je kad je bio u ofsajdu kod gola Aleksandra Kataija. Gol je popravio utisak. U krajnjem slučaju - to i jeste posao napadača. 

Foto: Starsportphoto©

Šerif Ndijaje

 

IZMENE

NASER ĐIGA (OD 46. MINUTA)

6 - Ukratko rečeno - nije on kriv što je igrao levog beka. To nije prirodna pozicija Nasera Đige, ali se uklopio. Bez konkretnog učinka. 

ALEKSANDAR KATAI (OD 59. MINUTA)

7,5 - Navijači Zvezde će vam odmah potpisati da Aleksandar Katai mora da igra svaku utakmicu, posebno derbije, pa makar i sa jedno nogom. Ušao je u igru kada je trebalo lomiti, kada je bilo neophodno učiniti nešto da Zvezda pobedi. Vrlo brzo nakon toga, matirao je Miloša Krunića, za ogromnu radost severne tribine. Koji trenutak kasnije, ispostavilo se da je njegovom pogotku prethodio ofsajd i gol je poništen. Priliku da nabilduje statistiku protiv Partizana, dobio je u nadoknadi vremena, kada je bio penal za Zvezdu. Sigurnim udarcem doneo je crveno-belima vođstvo i pobedu, prvu ovosezonsku računajući derbije. 

Foto: Starsportphoto©

Aleksandar Katai

PITER OLANJINKA (0D 78. MINUTA)

Bez konkretnog učinka i uticaja na igru.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija