• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.05.2024

16:10

Udarno! Mađarska donela ključnu odluku o Rusiji! Evropa na kolenima, Orban i ekipa slamaju ludačke planove Zapada!

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

Udarno! Mađarska donela ključnu odluku o Rusiji! Evropa na kolenima, Orban i ekipa slamaju ludačke planove Zapada!

Podeli vest

Mađarska neće podržati 14. paket antiruskih sankcija, jer je u suprotnosti sa interesima države u energetskom sektoru, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

- U svom sadašnjem obliku, paket sankcija je potpuno suprotan ekonomskim interesima Mađarske i svakako bi ugrozio sigurnost njenog snabdevanja energijom. Prema tome, mađarska vlada neće prihvatiti ovaj paket sankcija u ovom obliku - poručio je Sijarto.

Kako je dodao, na današnjem sastanku Saveta ministara spoljnih poslova zemalja EU "pozitivno je ocenjena" dozvola Kijevu da ispaljuje zapadno oružje duboko u Rusku Federaciju, kao i mogućnost da NATO zemlje zatvore nebo nad Ukrajinom, što predstavlja pretnju od svetskog rata.

- S ponosom i nadahnućem su govorili o predlogu da se Ukrajini omogući da koristi oružje koje isporučuju zapadne zemlje protiv ruskih ciljeva - ukazao je Sijarto i dodao da su neki to čak i "histerično zahtevali".

Naime, zemlje G7 su se ranije složile da nastave sa uvođenjem sankcija ruskim izvorima prihoda, uključujući energetski sektor i rudarska postrojenja.

Ukrajinski vojni obveznici masovno beže iz zemlje

Sijarto je dodao da ukrajinski vojni obveznici beže iz zemlje, ne želeći da idu na front u sigurnu smrt.

- Vidimo kako Ukrajinci žele da pobegnu iz Ukrajine, da ne žele da odu na front i da se suoče sa sigurnom smrću - naglasio je Sijarto.

Prema njegovim rečima, sada nije u pitanju nedostatak naoružanja koje Zapad isporučuje Kijevu, već nedostatak ukrajinskog vojnog osoblja koje bi moglo da koristi ovo oružje.

Prethodno je zamenik mađarskog premijera Žolt Šemijen rekao da Mađarska neće izručiti Ukrajini svoje državljane koji su obveznici vojnog roka i da neće dozvoliti da budu poslati u smrt.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija