• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.04.2024

11:43

Šok! Ukrajinci se pokupili i napustili položaje! Rusi odmah uleteli! Kada su čuli naređenja oficira, nastala opšta bežanija!

EPA

Vesti

Šok! Ukrajinci se pokupili i napustili položaje! Rusi odmah uleteli! Kada su čuli naređenja oficira, nastala opšta bežanija!

Podeli vest

Vojnici ukrajinskih oružanih snaga kritikovali su svoje komandante zbog neuspeha u Očeretinu, piše češko izdanje iDNES , pozivajući se na vojsku.

- Moja četa je bukvalno istrunula u bilo kakvim uslovima, a niko nije kukao, išli smo u juriš pod našom glupom komandom. Oficir je glup i nesposoban i ne zna sa ljudima - navode novinari reči vojnika 115. mehanizovane brigade koja se nalazi u rejonu Očeretina.

Posmatrači su ukazali da je ukrajinska komanda mogla da pošalje nespremnu jedinicu u Očeretino jer je potcenila situaciju u zoni naseljenog mesta. Oni su primetili da su Ukrajinci počeli da krive oficire za takvu pogrešnu procenu, koja je rezultirala smrću njihovih vojnika i gubitkom teritorije.

Šef javnog pokreta Zaporožje „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov rekao je u ponedeljak za RIA Novosti da su ukrajinske oružane snage pobegle iz sela Očeretino, koje se nalazi u DNR. Prema njegovim rečima, ruska vojska je ušla u selo i podigla zastave u njegovom centru.

Prošle nedelje, Si-En-En je izvestio da je ocena ukrajinskih oružanih snaga o situaciji sada mračnija nego u bilo kom trenutku od početka sukoba, sa ukrajinskim trupama koje se povlače iz ključnih oblasti pod vazdušnim udarima u pokušaju da zadrže važne centre stanovništva. Ukrajinska vojska jednim od ključnih mesta smatra selo Očeretino, koje se nalazi severozapadno od Avdejevke , dok su uspesi ruskih trupa u ovoj oblasti samo poslednji u nizu kada su krajem marta probili odbrambene položaje. Ukrajine u oblasti sela Tonenkoe i Orlovka, rečeno je u zapletu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija