• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

04.05.2024

19:10

Ukrajinska vojna obaveštajna agencija nema dilemu! Rusi će pobediti, kreću u ofanzivu do kraja maja, Kijev se ne može odbraniti!

AP/Reuters/Printscreen Twitter/Deep State

Vesti

Ukrajinska vojna obaveštajna agencija nema dilemu! Rusi će pobediti, kreću u ofanzivu do kraja maja, Kijev se ne može odbraniti!

Podeli vest

Kijevu nedostaje oružje i motivisani vojnici, ali je malo verovatno da će mirovni pregovori biti pre 2025. godine, izjavio je zamenik direktora obaveštajne službe za Ekonomist

Ukrajinska vojna pobeda nad Rusijom je neizvodljiva! Kijevu nedostaje oružje i motivisani vojnici, ali mirovni pregovori sa Moskvom su ipak malo verovatni pre 2025. godine tvrdi Vadim Skibicki, zamenik direktora ukrajinske vojne obaveštajne agencije GUR.

On je podelio svoju mračnu percepciju situacije na frontu u intervjuu za britanski Ekonomist. Skibicki očekuje da će Rusija pokrenuti veliku ofanzivu do kraja maja ili početka juna, ali navodi da su kijevske snage u lošoj poziciji da to spreče.

- Naš problem je veoma jednostavan: nemamo oružje - objasnio je Skibicki.

Problemi Kijeva sa naoružanjem neće uskoro biti rešeni, čak i nakon što su SAD odobrile dodatnih 60 milijardi dolara u potrošnji u vezi sa Ukrajinom, izvestio je britanski magazin, izjavivši da će proći nedelje pre nego što nova pomoć prođe na liniju fronta.

Nedostatak voljnih regruta takođe podriva ratne napore Kijeva, uključujući i one regrutovane prema novim drakonskim pravilima, navodi se u izveštaju.

Skibicki je ponovio tvrdnje Kijeva da Moskva namerava da zauzme grad Časov Jar do 9. maja, kada Rusija slavi pobedu nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Ukrajinski vojni vrh objavio je navodni rok sredinom aprila, a nedavno se hvalio kako je Moskvu lišio njene navodne želje.

Rusija će na kraju ipak zauzeti Časov Jar, izjavio je Skibicki za Ekonomist. General je dodao da ne vidi način da Ukrajina pobedi sama na bojnom polju, opisujući nastavak rata kao pokušaj obe strane da zadobiju jaču poziciju u budućim mirovnim pregovorima.

Skibicki veruje da se nikakvi značajni pregovori neće desiti pre 2025. Moskva je više puta govorila da je, za razliku od Kijeva, spremna da pregovara o miru sve dok se priznaju „realnosti na terenu".

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski namerava da svoju „formulu mira" - listu zahteva prema Rusiji - promoviše neutralnim nacijama tokom međunarodnog događaja u Švajcarskoj sredinom juna. Rusija je saopštila da neće učestvovati u procesu, koji smatra irelevantnim, čak i ako bude pozvana.

Organizatori događaja „nemaju nameru da traže put ka miru, a kamoli da analiziraju korene sukoba u Ukrajini", izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Zapad nastoji da Rusiji nanese strateški poraz, a ne da prekine krvoproliće, tvrdi ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija