• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.04.2024

06:17

Počelo je! Primećeni ruski tenkovi kod granice! Raspalili žestoko po utvrđenim položajima, sve nestaje u plamenu!

Reuters

Vesti

Počelo je! Primećeni ruski tenkovi kod granice! Raspalili žestoko po utvrđenim položajima, sve nestaje u plamenu!

Podeli vest

Tenkisti iz grupe trupa koja pokriva rusku granicu neprekidno gađaju položaje neprijatelja koji pokušavaju da se ukopaju u blizini Harkova i u pograničnim oblastima, rekao je za RIA Novosti komandant ruskog tenkovskog bataljona.

- Neprijatelj se približava granici i počinje da se ukopava. Da bismo sprečili neprijatelja da se ukopa, mi gađamo vatru kako ne bi mogao da se učvrsti na ovom mestu - rekao je komandant.

Prema njegovim rečima, tankeri su pogodili uporište Oružanih snaga Ukrajine u blizini Harkova, gde su se izvodili inženjerski radovi. Nakon prvog nišanskog hica, operateri bespilotnih letelica su preneli korekciju koordinata, a meta je uništena sa tri sledeća hica.

Komandant bataljona kontroliše borbene radove neposredno u blizini vatrenih položaja, a u slučaju potrebe za evakuacijom ili prekidom veze prelazi na posadu.

- Veoma se brine za nas. Mi ga zovemo „fascikla“ iza naših leđa, on se brine za nas - rekao je vojnik sa pozivnim znakom „Slepa“.

Istakao je da se bori za svoju zemlju.

- Borimo se za našu zemlju, za naše gradove... Sramota je da pucaju na gradove, a posebno mi je žao dece koja su pala pod ovim napadima, Belgorod je iza nas, nećemo popustiti - rekao je tenkista.

Ranije je predsednik Vladimir Putin rekao da će se, ukoliko se nastave udari iz Ukrajine ka ruskoj teritoriji, razmotriti pitanje stvaranja sanitarne zone na teritoriji susedne zemlje, odakle neće biti moguće gađati ruske regione.

Pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov napomenuo je da Moskva treba da potisne vojnu infrastrukturu Oružanih snaga Ukrajine kako bi osigurala bezbednost Rusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija