• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.04.2024

19:40

(UŽIVO) Ukrajina izgubila i ovo mesto! Rusi raznose mete u Nikolajevu, ukrajinska vojska se povlači na rezervne položaje

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Ukrajina izgubila i ovo mesto! Rusi raznose mete u Nikolajevu, ukrajinska vojska se povlači na rezervne položaje

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 795. dan.

Šta čeka Ukrajinu nakon pada Časovog Jara?! Šok analiza kaže da Rusi tada kreću na trupe koje čine "kičmu" Kijeva

 

Rusi napali mete u Nikolajevu

U napadu ruskih snaga na hotele „Rivijera“ i „Helen“ u Nikolajevu poginulo je 14 stranih plaćenika, dok je osam ranjeno, izjavio je za Sputnjik koordinator nikolajevskih proruskih ilegalnih snaga Sergej Lebedev.

Prema njegovim rečima, ranjeni su prebači u bolnicu.

Lebedev je dodao i da na brodogradilištu u Nikolajevu, na koje je izvršen napad ruskih snaga u nedelju, strani instruktori obučavaju ukrajinske vojnike za pomorske diverzije.

Na istom brodogradilištu sklapaju se i bespilotni čamci.

Prema rečima Lebedeva, nedavno je u ovu fabriku stiglo stotinak pripadnika grupe „Azov“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).

 

Hitno! Stiglo naređenje o povlačenju od Sirskog! Ukrajina više ne može da zadrži juriše Rusa, razmeštanje trupa primećeno i kod Harkova!

 

Ekplozija u Zaporožju

U gradu Zaporožje koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga odjeknula je eksplozija, pišu lokalni mediji.

Načelnik ukrajinske Zaporoške oblasne državne administracije Ivan Fjodorov saopštio je na Telegramu da je u eksploziji oštećen industrijski objekat, ali nije precizirao o kom objektu se radi.

 

Hitno! Stiglo naređenje o povlačenju od Sirskog! Ukrajina više ne može da zadrži juriše Rusa, razmeštanje trupa primećeno i kod Harkova!

 

Putinova sanitarna zona

Rusija može da napravi sanitarnu zonu od nekoliko desetina kilometara u Harkovskoj oblasti i toga se treba plašiti, izjavio je poslanik ukrajinskog parlamenta Roman Kostenko za Jutjub kanal „Prjamoj“.

- Mislim da najviše od svega treba da se plašimo Putinovih izjava o stvaranju sanitarne zone. Oni to mogu da urade korišćenjem navođenih avionskih bombi. Mogu da zauzmu deset, dvadeset, trideset kilometara naše teritorije kako bi, recimo, napravili sanitarnu zonu i obezbedili svoje oblasti - objasnio je kijevski poslanik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da će se, ukoliko se nastave napadi iz Ukrajine na rusku teritoriju, razmotriti pitanje stvaranja sanitarne zone na teritoriji susedne zemlje, odakle neće biti moguće da se dosegne do ruskih regiona.
 

 

(VIDEO) Težak poraz! Oboren ponos američke vojske! Letelica razorena u paramparčad, objavljeni snimci sa lica mesta!

 

Glavno sa novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije

▪Ruska vojska oslobodila je Novobahmutovku, DNR;

▪Ruske snage uništile su hangare sa udarnim dronovima na aerodromu Kamenka u Dnjepropetrovskoj oblasti;

▪Pogođena su skladišta sa avijacionom municijom i opremom na aerodromima u Černigovskoj i Hmeljnickoj oblasti;

▪Ruska PVO oborila je pet raketa „atakams“ i 46 dronova Oružanih snaga Ukrajine;

▪Jedinice grupa „Istok“, „Jug“, „Zapad“ Oružanih snaga Rusije zauzele su povoljnije položaje i poboljšale položaj duž linije fronta;

▪Ruske oružane snage su pogodile privremene baze stranih plaćenika u Ukrajini;

▪Grupa Oružanih snaga Rusije „Zapad“ odbila je tri kontranapada Oružanih snaga Ukrajine, neprijatelj je izgubio do 270 ljudi;

▪Grupa „Centar“ odbila je 10 kontranapada, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 380 ljudi.
10:28 28.04.2024

 

Prst u oko Putinu! Ova zemlja razvija supermoćno oružje! Videli šta Rusi rade u Ukrajini, pa doneli ključnu odluku!

 

Pale tri bespilotne letelice

Tri bespilotne letelice pala su u zoni skladišta nafte u gradu Ljudinovo u Kaluškoj oblasti, rekao je gubernator regiona Vladislav Šapša.

Prema njegovim rečima, nije bilo žrtava niti materijalne štete.
 

 

(FOTO) Drama u Rusiji! Objava ambasadora Litvanije digla državu na noge! "Slikajte se, dok još možete..."

 

Zelenski: Šaljite "patriote"

Ukrajini je potrebno najmanje sedam protivvazdušnih raketnih sistema Patriot za odbijanje raketnih napada, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

- Sada svaki sistem za zaštitu neba, svaka protivraketna odbrana bukvalno štiti život... Ukrajini je potrebno sedam (Patriot) sistema – i to je minimum. Naši partneri imaju ove Patriote - rekao je Volodimir Zelenski u svojoj video poruci.

 

(VIDEO) Ovo nije viđeno u istoriji ratovanja! Rus zadivio ceo svet: Dron krenuo direktno na njega, a on...

 

Eksplozije u Hmeljnickoj oblsti

Eksplozije su odjeknule u Hmeljnickoj oblasti, na zapadu Ukrajine, javio je ukrajinski kanal 24.
Nisu navedeni detalji.

 

Šokantne vesti za Bajdena! Amerika ovo ne pamti! Užasne informacije zatresle Belu kuću!

 

Rusi obarali dronove

„Tokom protekle noći sprečeni su novi pokušaji kijevskog režima da izvrši terorističke napade pomoću bespilotnih letelica na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Kako su istakli, presretnuto je devet bespilotnih letelica iznad teritorije Brjanske oblasti, tri nad teritorijom Kurske oblasti i još tri iznad Kaluške oblasti, kao i dve bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti.
 

 

Rusi zarobili ukrajinskog vojnika, njegove reči ih šokirale! Predao se i odlučio da progovori istinu: Da li ste znali...

 

Avdejevski pravac: Rusija zauzela Berdiči i Novokalinovku

Ruske trupe konsoliduju uspeh postignut posle oslobođenja Očeretina , Semjonovke i napredovanja na Novokalinovo.

Na zapadnoj periferiji Berdičija, pripadnici 74. odvojene gardijske motorizovane brigade Oružanih snaga Rusije postavili su borbeni transparent jedinice „Besni psi“ na porušenu zgradu. U toku je čišćenje na oslobođenoj teritoriji.

Posle gubitka Semenovke, kao i proboja u utvrđenje Očeretinski, Oružane snage Ukrajine su bile prinuđene da se povuku iz ovog naselja zbog visokog rizika od opkoljavanja. Prema izveštajima sa terena, veliki broj pripadnika ukrajinskih formacija izabrao je predaju.

Prema najnovijim informacijama, istočno od Očeretina Novokalinovo takođe je došao pod kontrolu ruskih trupa. Trenutno se raščišćavaju džepovi otpora raštrkanih neprijateljskih grupa.

U susednoj Keramici , jurišni odredi Oružanih snaga Rusije ustalili su se na istočnoj periferiji sela, što potvrđuju čak i ukrajinski resursi. U naseljenom mestu vode se borbene borbe. Nakon potpunog čišćenja Novokalinova, povlačenje Oružanih snaga Ukrajine sa Keramika postaće pitanje vremena zbog geografskog položaja sela u niziji.

Uspešne akcije ruskih trupa u protekla 24 sata verovatno će omogućiti da se uskoro izravna linija fronta na liniji Očeretino-Umanskoe i nastavi ofanziva ka zapadu do nove granice. Ukupno, u aprilu ove godine, ruske trupe su uspele da oslobode više od 60 kvadratnih kilometara. km teritorije na ovom delu fronta.

 

Bežanija! Rusi probili i drugu liniju odbrane! Ameri objavili novu mapu, munjeviti juriš Putinovih trupa se ne može zaustaviti!

 

Zelenski: Rusi napali energetski sektor sa 34 rakete

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je današnji ruski napad na energetski sektor Ukrajine sa 34 rakete različitih vrsta ciljao gasne objekte važne za snabdevanje Evropske unije.

- Glavna meta bio je energetski sektor, razni industrijski objekti, kako električni, tako i gasni tranzitni objekti, rekao je u Zelenski u noćnom video obraćanju, preneo je Rojters.

 

Šta se ovo dešava u Harkovu?! Oglasio se gradonačelnik, Rusi pažljivo zbrisali ključne mete: Ovo znači samo jedno...

 

60 puta gađana Belgorodska oblast

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da su ukrajinske snage 60 puta gađale oblast tokom noći. Povređenih nema.

 

Ceo državni vrh Rusije na nogama! Opasan NATO manevar upalio sve alarme u Kremlju: Komandant je primetio...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Lepe vesti za studente: Stiže nova pomoć države
Društvo

Lepe vesti za studente: Stiže nova pomoć države

Naime, Vlada Srbije donela je zaključak da najboljim studentima, koji su upisani u jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2023/24. godini, na visokoškolskoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, obezbedi obavljanje studentske prakse u državnim, pokrajinskim i organima lokalne samouprave i to uz mesečnu naknadu od 15.000 dinara.

11.05.2024

11:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija